Thuismonitoring voor duizenden hartpatiënten binnen bereik

03-08-2018
Na een succesvolle pilot met Hartwacht bij Cardiologie Centra Nederland gaat zorgverzekeraar Zilveren Kruis nu ook met de ziekenhuizen in Nederland afspraken maken over telemonitoring bij hartpatiënten. Zilveren Kruis biedt ziekenhuizen hiervoor driejarige contracten. Telemonitoring bij hartpatiënten maakt onderdeel uit van de meerjarenstrategie van de verzekeraar om ‘zorg naar huis’ te brengen.
Samen met ziekenhuizen in Nederland gaan we de komende jaren duizenden van onze verzekerden de mogelijkheid van telemonitoring aanbieden

Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop Zilveren Kruis

Bekijk zijn LinkedIn

Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop Zilveren Kruis: “Met Cardiologie Centra Nederland hebben we met telemonitoring honderden Zilveren Kruis-verzekerden kunnen helpen. Samen met ziekenhuizen in Nederland gaan we de komende jaren duizenden van onze verzekerden de mogelijkheid van telemonitoring aanbieden. Met telemonitoring krijgen verzekerden meer regie over hun eigen zorg en een betere kwaliteit van leven. Daarnaast voorkomen we verergering van klachten en onnodig ziekenhuisbezoek.”

Driejarige contracten

De ziekenhuizen krijgen van Zilveren Kruis drie jaar lang een vaste prijs per chronisch hartfalenpatiënt. Door niet te betalen per behandeling maar per patiënt, is er ruimte om te investeren in telemonitoring. Het biedt ziekenhuizen daarmee ook een extra financiële beloning om zorg naar huis te verplaatsen, doordat besparingen tijdens de 3 jarige contractperiode mogen worden gehouden.

Samen brengen we de zorg naar huis

Zilveren Kruis biedt verzekerden steeds vaker de keuze om zorg op maat veilig thuis te ontvangen. Het gaat hierbij om onder andere telemonitoring, beeldbellen en behandelingen thuis. Deze beweging van ‘zorg veilig naar huis brengen’ is al enkele jaren gaande. Samen met partners uit het zorgveld, patiënten(verenigingen) en innovatieve (tech)bedrijven zet Zilveren Kruis zich in om deze ontwikkeling te versnellen.

Zorgaanbieders vinden hier het inkoopbeleid.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: