Spaarne Gasthuis en Zilveren Kruis sluiten driejarig contract

21-12-2018
Op woensdag 19 december zijn het Spaarne Gasthuis en zorgverzekeraar Zilveren Kruis een driejarig contract overeengekomen.
""

De demografische groei in het kernwerkgebied van het Spaarne Gasthuis blijft de komende jaren groot. Het ziekenhuis investeert en innoveert in het monitoren van patiënten op afstand en het efficiënt behandelen van patiënten in hun thuisomgeving. Daardoor kunnen lange wachttijden en steeds verder stijgende zorgkosten worden voorkomen. Ivo van Schaik, bestuursvoorzitter Spaarne Gasthuis: “De afspraak met Zilveren Kruis biedt ons de gelegenheid een voorloper te worden in ziekenhuiszorg thuis. We gaan met Zilveren Kruis de zorg nog beter op de patiënt aansluiten. Patiënten met bijvoorbeeld chronisch hartfalen en COPD krijgen zo een betere kwaliteit van leven.”

Samenwerking in de zorgketen

Van Schaik: “Het is voor ons volstrekt helder dat wij deze klus alleen mét onze zorgpartners kunnen klaren. Het Spaarne Gasthuis kiest daarom voor de ontwikkeling van een zorgnetwerk. “Dit is een grote stap voorwaarts om samen met de andere zorgaanbieders in de regio de juiste zorg op de juiste plek te brengen. De komende jaren zullen we dan ook onze gezamenlijke visie verder ontwikkelen en met concrete gezamenlijke initiatieven bestendigen. Het helpt daarbij enorm dat Zilveren Kruis ons financiële zekerheid biedt en inhoudelijke kennis om de transitie naar een regio-aanpak te faciliteren.”

Zilveren Kruis onderschrijft het belang van deze beweging en is blij om dit partnerschap de komende jaren aan te gaan en uit te bouwen. Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop: ”Om de toekomstige zorgvraag in de regio goed te kunnen bedienen is samenwerking tussen de ketenpartners en optimaal gebruik van technologische mogelijkheden noodzakelijk. We zijn verheugd dat het Spaarne Gasthuis hier voortvarend mee bezig is. Om hen te ondersteunen bij deze verandering hebben we een meerjarenafspraak gemaakt die langdurig zekerheid geeft en mogelijkheden om een deel van de ziekenhuiszorg thuis te leveren.”

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: