Premie naturaverzekering daalt

12-11-2019
Zilveren Kruis verlaagt de premie van de meest gekozen basisverzekering, de Basis Zeker, met € 1,50 naar € 125,45 per maand.
""

De Basis Budget stijgt licht met € 1,- naar € 115,95 per maand. De premie voor de Basis Exclusief gaat met € 1,20 omhoog naar € 134,95. Georgette Fijneman, directievoorzitter Zilveren Kruis: “De premie van de Basis Zeker gaat omlaag. Voor een aantal verzekerden stijgt de premie wel, omdat de overheid de maximale collectiviteitskorting heeft verlaagd van 10% naar 5%.”

Voorkomen én slimmer organiseren van zorg

“Met collectiviteiten regelen wij al jarenlang zorg op maat voor een groep mensen. Samen met werkgevers, ouderenorganisaties en patiëntenverenigingen werken we ook in 2020 via collectiviteiten aan preventie en duurzame inzetbaarheid. We helpen onze verzekerden onder meer bij gezonder leven en het voorkomen van zorg,” aldus Georgette Fijneman.

“Met zorgaanbieders, eHealthleveranciers en gemeenten gaan we verder met het slimmer organiseren van de zorg voor onze verzekerden. Dit helpt ons samen de tekorten aan zorgpersoneel en stijgende zorgkosten te lijf te gaan. ”

Klanten helpen met hun gezondheid

Zilveren Kruis vindt het belangrijk dat mensen die zorg nodig hebben zelf meer regie krijgen. Mensen voelen zich beter als ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun gezondheid. “We investeren daarom bijvoorbeeld in online GGZ-zorg en fysiotherapie, en telemonitoring bij hartfalen zodat mensen zorg kunnen krijgen waar ze die het liefst ontvangen. Met onze digitale coach Actify helpen we mensen die een stapje gezonder willen leven. Werkgevers worden daarnaast door onze gezondheidsadviseurs ondersteund met gezondheidsoplossingen op de werkvloer.”

De komende weken helpt Zilveren Kruis haar klanten om met de online keuzehulp de best passende verzekering te kiezen. Ook krijgen klanten hulp bij het checken en kiezen van hun pakket. Bijvoorbeeld als zij een wijziging willen omdat hun persoonlijke situatie in 2020 verandert. Gezinsuitbreiding, een geplande operatie of een verre reis kunnen redenen zijn om van pakket te veranderen.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: