Dat is slimme zorg! Podcast Georgette Fijneman met Arno Rutte

23-09-2020

Organiseer zorg slimmer rondom patiënten. Breng de zorg veel meer naar de patiënt toe, in plaats van andersom. Wat is 'slimme zorg' volgens onze voorzitter Georgette Fijneman? Daarover ging ze in gesprek met Arno Rutte.

Luister op Spotify
Luister op Apple Podcasts
Luister op Soundcloud

We hebben in Nederland een prachtig zorgsysteem, met 100% toegankelijke, kwalitatief hoogwaardige zorg voor 100% van de Nederlandse bevolking. En als we het vergelijken met de landen om ons heen, zijn de kosten acceptabel. Dit willen we graag zo houden! Maar, de zorg staat onder druk. We hebben te maken met stijgende zorgkosten door vergrijzing en met tekorten op de arbeidsmarkt. En sinds maart van dit jaar kwam daar COVID-19 bovenop.

Hoe kunnen we de zorg in Nederland toegankelijk, kwalitatief hoogwaardig én betaalbaar houden? 'Door zorg die nodig is te verlenen op het moment én de manier die het best bij de patiënt past. Door slimmer organiseren en door gebruik te maken van de medisch-technologische mogelijkheden die we hebben', aldus Georgette Fijneman, voorzitter Zilveren Kruis.

Meer horen? Beluister dan de podcast die Arno Rutte met onze voorzitter opnam!


Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: