Meerjarencontract voor Erasmus MC en Zilveren Kruis

22-12-2017
Erasmus MC en Zilveren Kruis hebben een contract voor de jaren 2018, 2019 en 2020 afgesloten. In het contract zijn afspraken gemaakt over hoogwaardige en betaalbare topreferente en academische zorg in de regio Zuidwest Nederland.
""
De vraag naar complexe zorg neemt toe. Een driejarig contract geeft de ruimte om de zorg op de juiste plek op het juiste moment te realiseren in de regio.

Directeur zorginkoop Olivier Gerrits van Zilveren Kruis

Afspraken borgen verdere versterking van academische zorg in de regio Zuidwest Nederland

Erasmus MC en Zilveren Kruis hebben een contract voor de jaren 2018, 2019 en 2020 afgesloten. In het contract zijn afspraken gemaakt over hoogwaardige en betaalbare topreferente en academische zorg in de regio Zuidwest Nederland.

Het sluiten van meerjarenafspraken geeft stabiliteit en zekerheid in de bedrijfsvoering. David Voetelink, vice voorzitter Raad van Bestuur Erasmus MC: “Maar belangrijker nog is dat we voor de komende jaren naast financiële afspraken over doelmatigheid ook inhoudelijke afspraken met Zilveren Kruis hebben gemaakt. Omdat je niet meer elk jaar tijd hoeft te besteden aan de onderhandelingen komt er meer ruimte voor inhoudelijke gesprekken. We hebben met Zilveren Kruis specifiek afspraken gemaakt over het verder concentreren van academische zorg in de regio Zuidwest Nederland bij het Erasmus MC. Dit gaat bijvoorbeeld complexe cardiologie, multi-trauma’s en complexe kanker. Verdere concentratie komt enorm ten goede aan de kwaliteit van deze zorg.”

Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop bij Zilveren Kruis: “De vraag naar complexe zorg neemt toe. Dat betekent dat we samen moeten kijken hoe we zowel de academische zorg als de algemene zorg slimmer organiseren om wachttijden en kosten niet onnodig op te laten lopen voor onze verzekerden. Een driejarig contract geeft de ruimte om de zorg op de juiste plek op het juiste moment te realiseren in de regio.”

Het met Zilveren Kruis gesloten meerjarencontract sluit goed aan bij de strategische koers van het Erasmus MC. Voetelink: “Wij streven naar een gezonde bevolking in onze regio en dragen daar aan bij door topreferente en academische zorg van de beste kwaliteit te leveren. We zijn dan ook blij dat we hierover met Zilveren Kruis meerjarige afspraken hebben kunnen maken.”

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: