Media aandacht voor overplaatsing patiënt MC Slotervaart

31-10-2018
Naar aanleiding van een artikel in het Parool op 31 oktober is er veel media aandacht geweest voor de overplaatsing van een patiënt van MC Slotervaart. Bij de overplaatsing zou een levensbedreigende situatie zijn ontstaan. Gelukkig hebben de curatoren van het ziekenhuis inmiddels bevestigd dat dit niet het geval is.
""

Wij zijn ontzettend geschrokken van dit bericht

We hebben dagelijks contact met het ziekenhuis maar waren niet op de hoogte. We zijn direct naar Amsterdam gegaan om bij de curatoren na te gaan wat er precies is gebeurd. De curatoren hebben onderzoek gedaan naar de achtergrond van de berichten in de media en hebben op de website een persbericht geplaatst met uitgebreide tekst en uitleg.

Overplaatsting van patiënten

In diverse media is vermeld dat de overdracht van patiënten onder leiding van Zilveren Kruis plaatsvindt. Deze informatie is onjuist. Wij hebben zorgplicht voor onze verzekerden. Dat betekent dat we voldoende geld en plekken beschikbaar moeten stellen voor zorg. De curator is verantwoordelijk voor het realiseren van een goede overdracht van patiënten door de artsen.

Bent u patiënt bij het MC Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam of MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Dronten en Emmeloord? Het ziekenhuis informeert u over de gevolgen van het faillissement voor uw behandeling.U kunt bij vragen ook altijd contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling op onze website of via telefoonnummer (071) 364 02 80.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: