Lichte stijging premie Zilveren Kruis

11-11-2017
De premie van de meest gekozen basisverzekering van Zilveren Kruis stijgt licht met € 2,- naar € 119,45 per maand. De aanvullende verzekeringen stijgen gemiddeld met 6%.
""
We moeten de zorg slimmer organiseren.

Georgette Fijneman, directievoorzitter Zilveren Kruis

Zorg slimmer organiseren

Georgette Fijneman, directievoorzitter Zilveren Kruis: “Met circa 100 ziekenhuislocaties en ruim 9.000 huisartsen, 2.000 apotheken en 18.000 fysiotherapeuten is zorg in Nederland goed geregeld en voor iedereen beschikbaar. Het wordt echter steeds drukker in de wachtkamer. We worden ouder, er zijn meer behandelingen mogelijk en het aantal chronisch zieken stijgt. Dit vraagt dat we de komende jaren gezamenlijk de zorg slimmer organiseren.”

Verder kijken dan 2018

In 2018 wordt de basisverzekering wederom uitgebreid. Onder andere met oefentherapie voor artrose en zittend ziekenvervoer bij immuuntherapie. Zilveren Kruis zet voor het vierde jaar op rij eigen middelen in om de premiestijging voor haar klanten te beperken.

Fijneman: “We kijken wel verder dan alleen 2018. Het is óók onze verantwoordelijkheid om de zorg goed en toegankelijk te houden voor onze kinderen. Daarom praten we met zorgaanbieders over verschillen die we zien in kwaliteit en prijs en over zorg veilig thuis. Zo doet een aantal ziekenhuizen pilots met chemotherapie thuis. Nierdialyse en monitoring bij hartfalen zijn ook voorbeelden van zorg die een deel van onze klanten liever thuis heeft en die thuis ook mogelijk zijn.”

Klanten helpen juiste verzekering te kiezen

Op zilverenkruis.nl vinden klanten in de Zorgverkenner informatie over tarieven, wachttijd en kwaliteit van veelvoorkomende ziekenhuisbehandelingen die onder het eigen risico vallen. Daarnaast helpt Zilveren Kruis klanten de komende weken aan de best passende verzekering. Men krijgt persoonlijk inzicht in de veranderingen in de zorgverzekering, het verschil in premie en vergoedingen. Daarna krijgen klanten hulp bij het checken en kiezen van hun pakket. Bijvoorbeeld als zij een wijziging willen doen omdat hun persoonlijke situatie verandert. Een verre reis, meer sporten of gezinsuitbreiding kan een reden zijn om van pakket te veranderen.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: