JIJWIJ maakt afspraken met Zilveren Kruis over geboortezorg

16-05-2017
Samenwerkingsverband geboortezorg JIJWIJ en Zilveren Kruis sluiten een overeenkomst over een integraal tarief voor geboortezorg. Dit integrale tarief gaat in vanaf het moment dat de zwangere vrouw bij de verloskundige of gynaecoloog komt en geldt voor de gehele zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode, ongeacht welke discipline in de regio de zorg aan de zwangere levert.
""

JIJWIJ is een samenwerkingsverband tussen verloskundigen, kraamzorgorganisaties en gynaecologen, anesthesisten, echoscopisten en kinderartsen van het Elkerliek ziekenhuis (Helmond en omstreken). Het integrale tarief biedt nieuwe mogelijkheden om de zorg rondom de zwangere nog efficiënter en doelmatiger te organiseren. “Met JIJWIJ snijdt het mes aan meerdere kanten. Door de intensieve samenwerking met alle kernpartners verbetert de kwaliteit van zorg, zijn de cliënten meer tevreden en blijven de kosten beheersbaar. Bovendien werken we met één integraal geboortetarief wat het mogelijk maakt de geboortezorg in de toekomst te 'ontschotten'”, aldus Ine Pennings, eerstelijns verloskundige en voorzitter JIJWIJ.

De meeste zwangeren krijgen tijdens hun zwangerschap en bevalling te maken met meerdere zorgaanbieders. "Als deze samen verantwoordelijk zijn ontvangen onze verzekerden de beste zorg", aldus Zilveren Kruis die verheugd is dat ook de financiering integraal is in het contract met JIJWIJ.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: