Haarlemse huisartsen aan de slag met Krachtige Basiszorg Met oog voor de oorzaak van medische klachten

28-01-2020
Huisartsen in achterstandswijken hebben te maken met complexe zorgvragen en een hoge werklast. Een vernieuwende wijze van samenwerken genaamd Krachtige Basiszorg biedt uitkomst. Deze aanpak bevordert de afstemming tussen huisartsen, andere zorgverleners en Sociaal Wijkteams.
""

Medische en sociale domeinen zijn niet altijd optimaal op elkaar aangesloten, waardoor de oorzaak van problematiek niet wordt aangepakt. De betere samenwerking leidt tot meer aandacht en tijd voor patiënten met complexe problemen. Vanwege groot succes in onder andere Utrecht gaan huisartsen in Haarlem Oost nu ook aan de slag.

Nauwe samenwerking, betere afstemming

Zorgverleners en Sociaal Wijkteams in stadsdelen Oost en Schalkwijk hadden afgelopen week de aftrap van het project. Wethouder Jur Botter: ‘Krachtige Basiszorg is een mooi concreet project om als gemeente samen met de zorgverzekeraar aan bij te dragen. Ik hoop dat het bijdraagt aan verbetering van de ervaren kwaliteit van leven van inwoners die te kampen hebben met complexe problemen.’

De Sociaal Wijkteams werken in de ondersteuning van inwoners al nauw samen met diverse organisaties, zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Tandem voor mantelzorgondersteuning, woningcorporaties en vrijwilligersorganisaties. Met Krachtige Basiszorg bieden zorg- en hulpverleners beter passende zorg en ondersteuning en patiënten krijgen meer eigen regie.

Krachtige Basiszorg wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem en Zilveren Kruis.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: