Continuïteit van zorg in Amsterdam gegarandeerd Ziekenhuizen en zorgverzekeraars slaan handen inéén

25-10-2018
Woensdag 24 oktober jl. heeft overleg plaatsgevonden tussen de Amsterdamse ziekenhuizen*, Zilveren Kruis en de overige zorgverzekeraars. Met het oog op de ontwikkelingen bij MC Slotervaart zijn afspraken gemaakt waarmee de continuïteit van zorg wordt gerealiseerd.
""

Patiënten krijgen de zorg die zij nodig hebben

De betrokken partijen hebben de handen inéén geslagen voor de opvang van de patiënten vanMC Slotervaart, mocht dit nodig zijn. Alle partijen voelen het maatschappelijk belang om te zorgen dat de patiënten uit Amsterdam, Amstelveen en Zaandam de zorg krijgen die zij nodig hebben. De zorgverzekeraars en de ziekenhuizen waarborgen hiermee de veiligheid en continuïteit van de patiëntenzorg in de regio Amsterdam.

Samenwerking

De ziekenhuizen hebben samen met de zorgverzekeraars de capaciteit en zorgvraag geïnventariseerd. Als de situatie zich voordoet dat patiënten van MC Slotervaart moeten worden overgeplaatst, kunnen zij allemaal worden opgevangen. De partijen geven aan dat het constructieve overleg vertrouwen geeft. De artsen van het MC Slotervaart zijn actief betrokken bij de overdracht van de patiënten. Zij kennen de patiënten en dragen zorg voor een warme overdracht.

Alle andere ziekenhuizen in Amsterdam, Amstelveen en Zaandam hebben een coördinator aangewezen die samen met MC Slotervaart deze overdracht zullen begeleiden. De spoedeisende hulp van het MC Slotervaart is gesloten, maar de spoedzorg is op geen enkele wijze in gevaar. De overige zes spoedzorglocaties in Amsterdam kunnen deze extra zorg goed leveren en zijn hierop voorbereid.

Bent u patiënt bij het MC Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam of MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Dronten en Emmeloord? Het ziekenhuis zal u informeren over de gevolgen van het faillissement voor uw behandeling. U kunt bij vragen ook altijd contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling op onze website of via telefoonnummer (071) 364 02 80.

*MC Slotervaart, BovenIJ, OLVG, Amsterdam UMC, Ziekenhuis Amstelland, Antoni van Leeuwenhoek, Zaans Medisch Centrum

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: