Beperkte premiestijging Zilveren Kruis

12-11-2020
De premie van de meest gekozen basisverzekering bij Zilveren Kruis – Basis Zeker - is in 2021 € 128,45 per maand. De uitbreiding van de basisverzekering en loon- en prijsstijgingen in de zorg vangt Zilveren Kruis voor een deel op door de inzet van ruim € 100 miljoen van haar reserves. Daardoor beperkt Zilveren Kruis de premiestijging tot € 3,- per maand.
""
Georgette Fijneman, directievoorzitter Zilveren Kruis: “2020 is een bijzonder jaar. We hebben met de premie van onze verzekerden dit jaar natuurlijk de extra zorgkosten voor patiënten met corona betaald. En we steunden zorgaanbieders die tijdelijk geen of minder zorg konden leveren, zodat ze door de pandemie niet in financiële problemen komen. 

Corona heeft ons verder nog bewuster gemaakt van onze gezondheid. Gezondheid is het belangrijkste dat er is. Het is veel meer dan niet-ziek zijn. Het gaat over meer dan alleen goed eten en genoeg bewegen. Over meer dan lichaam en geest. Ook relaties en de omgeving waarin je woont en zorg krijgt, spelen een belangrijke rol.”

 

Zorg in een omgeving die vertrouwd voelt

Bij Zilveren Kruis, onderdeel van Achmea, brengen we daarom sinds 2018 samen met zorgaanbieders de zorg dichterbij huis waar dat kan. “De huidige situatie heeft het krijgen van zorg thuis versneld en nog urgenter gemaakt,” aldus Georgette Fijneman. “Steeds meer zorg kan ook in de eigen omgeving plaatsvinden. Zo hebben de afgelopen maanden bijvoorbeeld honderden verzekerden met COPD voor het eerst gebruik gemaakt van telemonitoring, zodat ze niet naar het ziekenhuis hoefden. Patiënten ervaren meer regie, flexibiliteit en comfort. En dat heeft een positieve invloed op gezondheid.”

Met kleine stapjes aan de slag met gezondheid

Wij zien gezondheid als een totaalplaatje. Gezonder worden is geen doel met een finishlijn, maar onderdeel van het leven. En nog leuk ook. Met kleine veranderingen is het makkelijker vol te houden. Daarom geven wij eenvoudige tips, inspiratie, slimme inzichten en kleine acties om mee aan slag te gaan. Want als het om gezondheid gaat telt alles mee. 

Overige premies

De premie voor de Basis Exclusief is € 139,95 (2020: € 134,95) per maand. 
De Basis Budget wordt € 120,95 (2020: € 115,95) per maand. 
De premies van de aanvullende verzekeringen stijgen licht met gemiddeld 1,8%. 
 

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: