Behandelcoach app ontzorgt patiënten

19-09-2017
Veel patiënten worden overspoeld met informatie tijdens hun behandeling. Om hen zoveel mogelijk te ontzorgen heeft het Spaarne Gasthuis de Spaarne Behandelcoach app geïntroduceerd voor patiënten die een knie- of heupvervanging moeten ondergaan. De app geeft een overzicht van alle ziekenhuisafspraken, uitgebreide informatie over het zorgtraject en handige hulpmiddelen om goed voorbereid de behandeling te doorlopen. De Behandelcoach app is een initiatief van het Spaarne Gasthuis en Zilveren Kruis.
""

De Spaarne Behandelcoach app is een pilot van maximaal een half jaar. Orthopeed Bernard Schutte van het Spaarne Gasthuis: “Als je de diagnose voor een nieuwe heup of knie krijgt, komt er veel op je af. Er vinden verschillende onderzoeken plaats ter voorbereiding op de operatie. Er moeten formulieren ingevuld worden en je krijgt veel informatie over de ingreep en het revalidatieproces. Begrijpelijk dat onze patiënten dat best ingewikkeld vinden. De app is een oplossing die onze zorgverlening goed aanvult.”

Uit gesprekken met patiënten is gebleken dat er behoefte is om informatie te ontvangen op het moment dat het relevant is. De app ondersteunt hierbij. De app herinnert de patiënt aan afspraken en geeft relevante informatie gedurende het behandeltraject. Ook geeft het bijvoorbeeld de patiënt voorafgaand aan de operatie fysiotherapie oefeningen voor een sneller herstel. De app is veilig in gebruik. Zo is de privacy goed gewaarborgd. U kunt de app zonder extra kosten downloaden en gebruiken.

Mirande Groener, adviseur Strategie & Business Development van Zilveren Kruis: “Het resultaat van onze samenwerking met het Spaarne Gasthuis is een unieke eHealth oplossing voor patiënten. Met hulp van de app gaan onze verzekerden nog beter voorbereid naar de arts en krijgen ze meer grip op hun behandeltraject. En daar is iedereen bij gebaat; zowel de patiënt als het ziekenhuis”.

Over de app

Direct na de diagnose van de orthopeed heeft de patiënt een afspraak bij de verpleegkundige. Hij of zij geeft uitleg hoe je de app kunt downloaden en wat de gebruiksmogelijkheden zijn:

  • Checklist met vragen bij knie- of heupartrose
  • Mogelijkheid voor opnemen en afspelen van gesprekken met de dokter
  • Een compleet overzicht van alle ziekenhuisafspraken
  • Herinneringen aan afspraken en eventuele voorbereiding op afspraken
  • Informatie over vergoedingen en services van Zilveren Kruis, zoals hulp aan huis na ziekenhuisopname, korting op hulpmiddelen, vervoersregeling en fysiotherapie
  • Toelichting bij het eigen risico
  • Een routeplanner met navigatiefunctie naar de juiste locatie van het Spaarne Gasthuis

Ook patiënten die niet bij Zilveren Kruis verzekerd zijn kunnen tijdens de pilot de app gewoon gebruiken.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: