Achmea voegt zorgdivisies samen

26-09-2017
Leeuwarden wordt derde kernlocatie voor zorgverzekeringsactiviteiten.
""

Achmea voegt op 1 januari 2018 haar twee zorgdivisies samen. Hierdoor ontstaat één divisie waarin naast de zorgverzekeringsactiviteiten van de merken Zilveren Kruis, Interpolis, ProLife, Avéro en OZF, ook die van De Friesland en FBTO vallen. De samenvoeging heeft geen gevolgen voor klanten. De Friesland en FBTO Zorg blijven gevestigd in Leeuwarden. Achmea heeft Leeuwarden naast Leiden en Apeldoorn benoemd als kernlocatie voor zorgverzekeringen.

Duurzame oplossing

Aanleiding voor de samenvoeging is de situatie bij FBTO Zorg (nu nog onderdeel van divisieDe Friesland). Deze zorgverzekeraar kende de afgelopen jaren een sterke groei in het aantal klanten, maar kreeg dit jaar te maken met een aantal financiële tegenvallers, zoals onverwacht hoge zorgkosten. Om deze tegenvallers op te vangen, is het integreren van zowel De Friesland als FBTO Zorg in de divisie Zilveren Kruis de meest duurzame oplossing. De samenvoeging van De Friesland met Zilveren Kruis is overigens vanaf het moment van de fusie tussen De Friesland en Achmea in 2012 voor de langere termijn een optie geweest. De ontwikkeling rond FBTO heeft een versnelling van deze plannen teweeg gebracht.Het betreft hier een voorgenomen samenvoeging die nog moet worden goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.

Zorgmerken De Friesland en FBTO blijven bestaan

Achmea vindt het belangrijk dat beide merken hun sterke positie behouden. FBTO blijft zich richten op de landelijke markt. De Friesland houdt zijn focus op de sterke regionale positionering, zijn eigen strategisch beleid en ook zijn eigen zorginkoopbeleid.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: