Hulp aan huis

Ondersteuning na verblijf in het ziekenhuis. Als u net uit het ziekenhuis komt, heeft u energie nodig voor uw herstel. Soms heeft u moeite met wassen en aankleden. Met hulp aan huis helpt iemand u bij de dagelijkse verzorging. Kijk samen met de Zorgcoach wat mogelijk is.
vrouw met een kop koffie in haar handen

Komt u in aanmerking voor hulp aan huis?

Heeft u een medisch noodzakelijke ingreep ondergaan? Belt u dan binnen 10 werkdagen met de Zorgcoach nadat u bent ontslagen uit het ziekenhuis.

U kijkt samen met de Zorgcoach of u in aanmerking komt voor een vergoeding. U heeft in ieder geval de laagste aanvullende verzekering nodig van Zilveren Kruis. Dat is de Basis Plus Module. Voor ZieZo verzekerden is er helaas geen vergoeding.

Naar vergoeding

1. Bel de Zorgcoach

Neem binnen 10 werkdagen na uw medisch noodzakelijke ingreep telefonisch contact met ons op. De Zorgcoach luistert naar uw verhaal en geeft tips.

2. Wij stellen u een aantal vragen

De richtlijn Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) uitval bepaalt of u in aanmerking komt voor budget. Deze richtlijn beoordeelt of iemand zichzelf kan verzorgen of niet.

3. Komt u in aanmerking? De Zorgcoach berekent welk bedrag u krijgt

Uw budget is maximaal € 1000. Via een aantal collectiviteiten is de vergoeding maximaal € 1250. U krijgt budget voor hulp bij de dagelijkse bezigheden thuis. Met dit budget koopt u zelf de hulp in, bijvoorbeeld bij een thuiszorgorganisatie of via onze Zilverkorting.

Komt u niet in aanmerking voor hulp aan huis? Met Zilverkorting krijgt u korting op hulp aan huis, hulpmiddelen en mantelzorgondersteuning.

4. Wij storten het bedrag binnen 10 werkdagen op uw rekening

Video: Zorgcoach Alet krijgt aangrijpend telefoontje

Een verzekerde belt met de vraag wat Zilveren Kruis voor haar kan betekenen. Haar staat een zware operatie voor borstkanker te wachten.

Veelgestelde vragen

Dat is niet zeker. De Zorgcoach berekent of u een vergoeding krijgt voor hulp aan huis. U bereikt de Zorgcoach tussen 8.00 en 18.00 uur op telefoonnummer 071 365 20 40.
Nee, hulp aan huis staat los van het persoonsgebonden budget.
U kunt wel thuiszorg, huishoudelijke hulp of hulpmiddelen aanvragen. Bijvoorbeeld een rolstoel of een speciaal bed om makkelijker in en uit te stappen. Wilt u naar een verpleeg- of verzorgingshuis? Neem contact op met de Zorgcoach. U bereikt de Zorgcoach tussen 8.00 en 18.00 uur op telefoonnummer 071 365 20 40.
Wij raden u aan altijd eerst huishoudelijke hulp bij de gemeente aan te vragen. De gemeente is als eerste verantwoordelijk voor huishoudelijke ondersteuning.
Ja. Dat kan. U kunt gebruikmaken van Zilverkorting. Met Zilverkorting krijgt u tot wel 30% korting op producten en diensten.

Contact met de Zorgcoach

071 365 20 40​

Wilt u meer weten over hulp aan huis? Bel of chat met de Zorgcoach.