Zivver bij Zilveren Kruis

Privacy en dataveiligheid van onze klanten staat bij ons op nummer 1. Voor het versturen van vertrouwelijke informatie per e-mail gebruikt Zilveren Kruis ZIVVER.  Dit is een oplossing voor veilig e-mailen. ZIVVER maakt gebruik van zogeheten 'asymmetrische encryptie'. Dat houdt in dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang hebben tot deze vertrouwelijke informatie.

ZIVVER versleutelt berichten

ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud. Denk aan persoonsgegevens, dossiers of andere informatie. ZIVVER voorkomt ook dat mensen gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

Wat merk ik als ontvanger?

Als Zilveren Kruis u een veilige e-mail stuurt, dan krijgt u in uw e-mailbox een bericht van ZIVVER. In dit bericht staat dat Zilveren Kruis u een veilig bericht heeft gestuurd en wat het onderwerp is. Om ons bericht te bekijken voert u een code in. Deze code krijgt u bijvoorbeeld via een sms op uw telefoon.

Bovenaan de e-mail staat hoelang het bericht voor u bewaard blijft. Meestal is dat 30 dagen.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?

U leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop 'Beantwoorden'. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken.

Ook interessant 

Privacy statement Zilveren Kruis