Vergoeding taperingstrip (venlafaxine)

Taperingstrips bevatten medicijnen die een apotheek op maat voor u maakt om af te bouwen. Het gaat vaak om antidepressiva, slaapmiddelen of antipsychotica.

Alleen vergoeding voor afbouw van venlafaxine vanaf 37,5 mg

De vergoeding van taperingstrips is alleen voor mensen die willen stoppen met venlafaxine en dit middel al hebben afgebouwd tot 37,5 mg. Zij kunnen de taperingstrip gebruiken om verder af te bouwen tot 0 mg.

Wat krijgt u vergoed?

U krijgt 1 keer 1  taperingstrip met venlafaxine vergoed waarin dit medicijn gedurende 28 dagen wordt afgebouwd van 37,5 mg naar 0 mg.

U heeft vooraf toestemming van ons nodig

Voor vergoeding van een taperingstrip heeft u vooraf altijd toestemming van ons nodig. Vraag uw behandelend arts om ons aanvraagformulier taperingstrips (pdf) in te vullen. Wij nemen uitsluitend dit aanvraagformulier in behandeling om uw recht op vergoeding te beoordelen. Het is belangrijk dat alle gegevens op het formulier staan, ook uw naam,  geboortedatum en handtekening. Dan weten wij zeker dat u de juiste informatie heeft gelezen.

Taperingstrips voor andere middelen vergoeden wij niet

Het afbouwen van andere middelen (zoals paroxetine, fluvoxamine of temazepam) via taperingstrips is geen verzekerde zorg. Wij vergoeden die kosten dan ook niet. Uw arts of apotheek kan u begeleiden om op andere manieren dan via een taperingstrip van deze medicatie af te komen.