Krijg ik zorg in het buitenland vergoed?

Met een basisverzekering bent u in het buitenland altijd verzekerd voor spoedeisende zorg. Is de spoedeisende zorg duurder dan in Nederland? Dan heeft u een aanvullende zorgverzekering nodig, of een reisverzekering.

Wanneer is mijn zorg spoedeisend?

De basisverzekering vergoedt tot de Nederlandse prijs

Uw basisverzekering dekt alleen de kosten voor spoedeisende zorg tot het Nederlandse tarief. Het verschil in kosten betaalt u zelf.

De aanvullende verzekering vergoedt de buitenlandse prijs

De kosten voor spoedeisende zorg zijn vaak duurder in het buitenland. De aanvullende verzekering vult uw vergoeding aan tot de buitenlandse prijs. U hoeft dan niet bij te betalen voor spoedeisende zorg. Is het medisch noodzakelijk dat u vervoerd wordt naar een zorginstelling in Nederland? Dan krijgt u een vergoeding voor repatriëring. Regel repatriëring nooit zelf, bel altijd eerst met Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross: +31 71 364 12 22.

De reisverzekering vergoedt de meeste kosten

U krijgt de meeste kosten vergoed als u een reisverzekering heeft met de module Medische kosten op reis. Bij spoedeisende zorg in het buitenland krijgt u:

  • een aanvulling op uw vergoeding tot de buitenlandse prijs
  • repatriëring met en zonder medische noodzaak
  • repatriëring naar een zorginstelling of naar uw huis

Andere buitenlandse zorg kunt u ook vergoed krijgen

Wilt u speciaal voor een behandeling naar het buitenland? Hiervoor hebben wij extra vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering. U kunt bijvoorbeeld een vergoeding krijgen voor expertisebehandelingen of voor de reiskosten van uw gezin. Bekijk hier alle buitenland vergoedingen 


Ook interessant