Krijg ik een beugel vergoed?

Ja, u kunt een beugel vergoed krijgen. Een beugel wordt door een orthodontist gebruikt om tanden recht te zetten. Of de stand van de kaak te veranderen. Een behandeling duurt meestal 2 tot 3 jaar. De vergoeding hangt af van uw leeftijd en verzekering.

Orthodontie tot 18 jaar

Is uw kind jonger dan 18 jaar? En heeft uw kind een beugel nodig? Zilveren Kruis heeft een vergoeding voor orthodontie tot 18 jaar vanuit de Aanvullend 3 en 4 sterren. De voorwaarden vindt u in het vergoedingsartikel orthodontie tot 18 jaar.

Voor orthodontie geldt een wachttijd

Sluit u per 1 januari een aanvullende verzekering af met vergoeding voor orthodontie? Dan krijgt u orthodontie pas vergoed als u hiervoor 1 jaar bij ons verzekerd bent. Lees waarom wij een wachttijd introduceren.

Orthodontie vanaf 18 jaar

U krijgt alleen een vergoeding voor orthodontie vanaf 18 jaar als u een bepaalde collectiviteitsverzekering heeft bij Zilveren Kruis. Bekijk bij de vergoeding of uw collectiviteit orthodontie vergoedt.

Orthodontie wordt ook vergoed in bijzondere gevallen

Orthodontie vergoeden wij als u door een ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van tand-kaak-mondstelsel geen goede tandheelkundige functie heeft. Dit betekent dat u zonder orthodontische behandeling geen goedwerkende kaak heeft. Kijk voor de voorwaarden en hoogte van de vergoeding bij orthodontie in bijzondere gevallen.