Contact opnemen met ZCN

Sinds 1 januari 2020 verzorgt ZCN het zittend ziekenvervoer voor verzekerden van Zilveren Kruis. Het overzetten van alle gegevens richting ZCN, volgens de richtlijnen van de privacywetgeving, heeft helaas langer geduurd dan verwacht. Hierdoor kan het voorkomen dat u langer moet wachten op een taxi. Dit vinden wij ontzettend vervelend. Samen met ZCN doen wij er alles aan om iedereen zo snel en goed mogelijk te helpen.

Bel alleen bij spoed of bel in de middag

Op dit moment bellen veel verzekerden met ZCN. De telefonische wachttijden lopen hierdoor met name in de ochtend op. Wij raden u daarom aan om alleen te bellen met ZCN als er spoed is. Geen spoed, maar wilt u toch graag bellen? Dan raden wij aan om pas ’s middags te bellen. Het telefoonnummer van ZCN is 088 579 88 88. ZCN is iedere dag telefonisch bereikbaar tussen 06.00 uur ’s morgens en 24.00 uur ’s nachts. Ook in het weekend. In alle overige gevallen kunt u beter gebruik maken van de volgende contactmogelijkheden:

 • Boek de terugrit direct bij de vervoerder

  De terugrit kunt u ook rechtstreeks laten inboeken via de vervoerder, die u heeft weggebracht.

 • Regel zelf de rit

  Maakt u door de problemen kosten voor niet-gecontracteerde taxivervoer of eigen vervoer? Bijvoorbeeld omdat u lang moet wachten en daarom zelf alternatief vervoer regelt? Dan krijgt u hiervoor gewoon de vergoeding waar u recht op heeft. Wij vergoeden de kosten uit uw basisverzekering. Wij vergoeden € 0,32 per km uit uw basisverzekering. Houdt u hierbij wel rekening met het eigen risico en de wettelijke eigen bijdrage vervoer van € 105 per kalenderjaar.

  U kunt uw bonnen insturen naar het e-mailadres klop.applicatie@achmea.nl. Bij niet-gecontracteerd taxivervoer hebben we nodig: relatienummer/ taxibon/ datum van vervoer/ postcode zorgverlener. Bij eigen vervoer hebben we nodig: relatienummer/datum van vervoer/ postcode en huisnummer woonadres verzekerde en postcode en huisnummer zorgverlener.

 • Reserveer ritten via de website van ZCN

  Zelf uw ritten reserveren en beheren kan eenvoudig via de website van ZCN. Op de website van ZCN vindt u alle informatie over het online boeken van ritten.

 • Reserveer ritten via de ZCN-app

  Ook kunt u zelf online ritten reserveren via uw telefoon of tablet met de ZCN-app. Informatie over het gebruik van de app staat op de website van ZCN. Download de app kosteloos.

 • Stel vragen per e-mail

  Per e-mail uw vragen te stellen aan ZCN is ook mogelijk. Dat kan via het e-mailadres kcc-achmea@zcnvervoer.nl. U krijgt zo snel mogelijk een reactie van ZCN.

Stel uw vraag aan de Vervoerslijn van Zilveren Kruis

Heeft u andere vragen? Bijvoorbeeld als u een machtiging nodig heeft voor vervoer? Dan kunt u contact opnemen met de Vervoerslijn van Zilveren Kruis via telefoonnummer 071 365 41 54.