Klanttevredenheid

We zijn nooit klaar met verbeteren

Dit doen we graag samen met u. We vragen u wat beter kan. Denkt u mee met Zilveren Kruis?

We zijn nooit klaar met verbeteren

Dit doen we graag samen met u. We vragen u wat beter kan. Denkt u mee met Zilveren Kruis?

Klanttevredenheid

Wij voeren regelmatig onderzoek uit naar de tevredenheid van onze klanten. Zo weten we waar u tevreden over bent en wat we kunnen verbeteren. We onderzoeken bij ieder klantcontact hoe de klant dat ervaart. We vragen of u Zilveren Kruis aanbeveelt bij vrienden en familie. Dit drukken we uit in een Net Promoter Score (NPS). De NPS voor alle contacten binnen Zilveren Kruis is het afgelopen jaar op veel punten gestegen.

Klantmonitor

Klantenmonitor Zorgverzekeringen®

Zilveren Kruis doet jaarlijks mee met de Klantenmonitor Zorgverzekeringen®
Klanten geven ons gemiddeld een 7,9 voor onze totale dienstverlening. Klanten die hun nota declareerden gaven ons zelfs een 8. Uw loyaliteit en uw waardering stellen wij zeer op prijs.
 

Bekijk het Keurmerkrapport 2019 (pdf)

Independer

Op Independer krijgen we een 7,4

Op vergelijkingssite Independer scoort Zilveren Kruis bij klanten een 7,4 voor service. Dat cijfer gaat niet alleen over het afsluiten van de zorgverzekering, maar ook 10 maanden daarna.

Bekijk het onderzoek van Independer

Contact

Tevreden over contact

65% van de klanten vindt dat Zilveren Kruis hen klantvriendelijk behandelt. 70% van de klanten die een nota declareerde is meer tevreden. De waardering voor de telefonische en schriftelijke communicatie is licht gedaald. We onderzoeken wat de oorzaak is en hoe we dit kunnen verbeteren.

Declareren

Tevreden over declaratieafhandeling

Klanten waarderen onze afhandeling van declaraties. 76% geeft aan dat het eenvoudig is om een declaratie in te dienen. De tevredenheid over de manier waarop Zilveren Kruis declaraties behandelt is 70%. Dit blijven we ook continu verbeteren. Onder andere door een verbeterde app.

Uw verbeteridee

Draag uw verbeteridee aan

Wij vinden het fijn als u als klant of geïnteresseerde in de zorg met ons meedenkt in de Zilveren Kruis Community. Samen met u willen wij onze producten, service en diensten verbeteren.
Community leden hebben de mogelijkheid om uw idee te liken en erop te stemmen. Vinden meerdere klanten uw idee goed? Dan gaan wij intern bekijken we het kunnen realiseren. 


Heeft u een goed idee voor Zilveren Kruis? Wilt u uw idee delen of stemmen op ideeën van anderen?

Denk mee!