Wat doet u dit voorjaar?

Wat doet u dit voorjaar?

Bent u actief op de skipiste? Of zoekt u de zon op voor wat extra vitamine D? Tips en onmisbare informatie om het beste uit het voorjaar te halen.

Wat doet u dit voorjaar?

Bent u actief op de skipiste? Of zoekt u de zon op voor wat extra vitamine D? Tips en onmisbare informatie om het beste uit het voorjaar te halen.

Wijzer op wintersport

Tijdens de wintersport ontvangt Zilveren Kruis alarmcentrale door Eurocross jaarlijks veel meldingen van wintersporters die (ernstig) letsel hebben opgelopen. Voor het slachtoffer betekent dit vaak veel pijn, soms 1 of meerdere operaties en het eerder afbreken van de vakantie. Ook is er achteraf vaak een lange nasleep. Reden genoeg om om te voorkomen dat zoiets u overkomt! Ontdek hoe u goed voorbereid de piste op gaat.

 

Zo zit het
Ziek op de bank

Ongeval of ziekte op vakantie?

Een uitglijder op de piste. Een oorontsteking na het zwemmen. Medische kosten op vakantie in het buitenland: wie betaalt de rekening? Uw zorgverzekeraar? De reisverzekering? Of uzelf?

Wie betaalt de rekening
Vakantie in Nederland

Vakantie in Nederland

Vakantie in Nederland is de laatste jaren ongekend populair. Bijna de helft van onze reizen vindt plaats in ons eigen land. Blijft u dit voorjaar in Nederland? Ook dan is het fijn als u weet waar u zorg kunt vinden als u dat nodig heeft. Bijvoorbeeld in de buurt van uw vakantieadres. Dit zit u in de zorgzoeker.

Naar de Zorgzoeker
Was aan de waslijn

6 tips voor een stralend voorjaar

De dagen worden langer en de lente kijkt langzaam om de hoek. Het voorjaar is de perfecte tijd om alles op een rijtje te zetten, en te bedenken wat we nu écht belangrijk vinden. Maak er een stralend voorjaar van met deze 6 tips.

Naar de 6 tips

Vakantie in het buitenland

Zoekt u deze zomer de zon op in het buitenland voor wat extra vitamine D? Dan is het handig om u goed voor te bereiden. Check voor vertrek bijvoorbeeld of u voldoende bent verzekerd voor medische zorg in het buitenland. Heeft u misschien vaccinaties nodig? Mogen uw medicijnen wel mee op reis?

Welk verzekeringsbewijs?

Ook zonder zorgpas bent u in het buitenland verzekerd. Wij raden u wel aan uw pas mee te nemen. In sommige landen heeft u een speciaal formulier nodig.

Heeft u vaccinaties nodig?

Gaat u buiten West-Europa op vakantie? Bescherm uzelf tegen infecties. Haal op tijd een vaccinatie. Zo gaat u met een gerust hart op reis.

Bent u goed verzekerd?

Heeft u alleen een basisverzekering? Medische kosten in het buitenland krijgt u niet altijd vergoed. Sluit daarom een reisverzekering af met de dekking medische kosten.

Mogen uw medicijnen mee?

Sommige medicijnen mag u niet meenemen naar het buitenland zonder een medische verklaring. Welke medicijnen mogen met u mee op reis?

App de Vakantiedokter

Zorgeloos de piste op en verzekerd zijn van het juiste medische advies op het moment dat u dit nodig heeft? App de Vakantiedokter is er voor u, ook tijdens uw wintersportvakantie. Met App de Vakantiedokter neemt u gemakkelijk contact op met een medisch expert in Nederland. Ook als u geen klant bent van Zilveren Kruis. Stel uw vraag via de chat, stuur een foto mee en krijg binnen 25 minuten advies.

Meer over App de Vakantiedokter

Zorg in het buitenland

Heeft u spoedeisende hulp nodig?

Dan belt u zo snel mogelijk met Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross +31 71 364 12 22. Tip: sla het telefoonnummer van Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross op in uw telefoon. Dan hoeft u niet te zoeken in geval van nood.

Voor iets kleins naar de dokter?

Heeft u een kleine verwonding of heeft u uw enkel verzwikt? U hoeft Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross niet te bellen. U kunt gewoon naar de dokter in het land waar u bent. De kosten declareert u later bij ons. Vraag wel om een nota waarop duidelijk staat beschreven welke zorg of medicijnen u kreeg.