Vrouw blaast confetti uit haar handen

Wat doet u deze zomer?

Viert u vakantie in eigen tuin? Gaat u in Nederland op vakantie? Of toch naar een bestemming in het buitenland? Tips en onmisbare informatie voor een zorgeloze zomer.

Wat doet u deze zomer?

Viert u vakantie in eigen tuin? Gaat u in Nederland op vakantie? Of toch naar een bestemming in het buitenland? Tips en onmisbare informatie voor een zorgeloze zomer.

5 tips voor vakantiegangers

Vakantie vieren voelt dit jaar net even anders. We bereiden ons voor vertrek extra goed voor. Dat merken we ook aan de vragen die binnenkomen: ‘Ben ik goed verzekerd in een land met een oranje reisadvies?’, ‘Hoe zit het als ik onverhoopt ziek word op reis?’ We stelden ze aan Nicole Bootsma, Manager medisch team bij Zilveren Kruis alarmcentrale door Eurocross.

Ontdek het nu

Vakantie in Nederland

Vakantie in Nederland is de laatste jaren ongekend populair. Bijna de helft van onze reizen vindt plaats in ons eigen land. Blijft u dit voorjaar in Nederland? Ook dan is het fijn als u weet waar u zorg kunt vinden als u dat nodig heeft. Bijvoorbeeld in de buurt van uw vakantieadres. Dit ziet u in de zorgzoeker.

Naar de zorgzoeker

Handleiding gezond genieten

Vakantie staat voor veel mensen gelijk aan een paar weken lekker niks, doen waar u zin in hebt. Een wijntje, restaurantjes bezoeken en een beetje de omgeving verkennen. Helaas komt het nogal eens voor dat u na de vakantie op de weegschaal gaat staan en dat er dan toch een kilootje of 2 is bijgekomen. Terwijl dat helemaal niet hoeft. Met deze simpele handleiding blijft u ook op vakantie gezond en fit.

Aan de slag

Vakantie in het buitenland

Zoekt u deze zomer de zon op in het buitenland voor wat extra vitamine D? Dan is het handig om u goed voor te bereiden. Check voor vertrek bijvoorbeeld of u voldoende bent verzekerd voor medische zorg in het buitenland. Heeft u misschien vaccinaties nodig? Mogen uw medicijnen wel mee op reis?

Corona en vakantie in het buitenland

Gaat u op vakantie en heeft u een vraag over vergoeding van medische zorg in het buitenland? Bekijk een overzicht van veelgestelde vragen én de antwoorden.

Bent u goed verzekerd?

Heeft u alleen een basisverzekering? Medische kosten in het buitenland krijgt u niet altijd vergoed. Sluit daarom een reisverzekering af met de dekking medische kosten.

Mogen uw medicijnen mee?

Sommige medicijnen mag u niet meenemen naar het buitenland zonder een medische verklaring. Welke medicijnen mogen met u mee op reis?

Zorg in het buitenland

Heeft u spoedeisende hulp nodig?

Dan belt u zo snel mogelijk met Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross +31 71 364 12 22. Tip: sla het telefoonnummer van Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross op in uw telefoon. Dan hoeft u niet te zoeken in geval van nood.

Voor iets kleins naar de dokter?

Heeft u een kleine verwonding of heeft u uw enkel verzwikt? U hoeft Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross niet te bellen. U kunt gewoon naar de dokter in het land waar u bent. De kosten declareert u later bij ons. Vraag wel om een nota waarop duidelijk staat beschreven welke zorg of medicijnen u kreeg.

Zilveren Kruis Wijzer

Heeft u vragen over uw gezondheid? Bijvoorbeeld over huidklachten, buikklachten, corona of een medicijn dat u heeft gekregen? Met de app Zilveren Kruis Wijzer krijgt u antwoord van (medisch) experts, waar u ook bent.

Stel uw vraag via de chat en krijg binnen 25 minuten een eerste reactie. Ook over corona, zorg in het buitenland en tips voor als u eropuit gaat kunt u chatten met een expert.

Meer over Zilveren Kruis Wijzer

Ook interessant

Pan op groot vuur

Waar rook is... is BBQ!

Een gemiddelde BBQ valt niet bepaald onder het hoofdstuk ‘gezonde maaltijd’. Toch is het mogelijk. Zo maak je de BBQ een stuk gezonder.
jongetje speelt met kartonnen doos

Welk verzekeringsbewijs?

Ook zonder zorgpas bent u in het buitenland verzekerd. Wij raden u wel aan uw pas mee te nemen. In sommige landen heeft u een speciaal formulier nodig.

Mama doet een pleister op het hoofd van haar kindje

Ongeval of ziekte op vakantie?

Een oorontsteking na het zwemmen. Een valpartij met de elektrische fiets? Medische kosten op vakantie in het buitenland: wie betaalt de rekening? Uw zorgverzekeraar? De reisverzekering? Of uzelf?