3 redenen om vaker de fiets te pakken

Nederland is echt een fietsland. Goede en veilige fietspaden, vooral vlakke wegen, mooie en diverse natuur. Wist je dat Nederland maar liefst 37.000 kilometer fietspad heeft? Genoeg moois te ontdekken dus! En fietsen is ook nog eens heel gezond.

Jongeman op fiets

De voordelen van fietsen

Gemiddeld bewegen we steeds minder. En pakken we steeds vaker de auto, ook voor kleine ritjes. Geldt dat ook voor jou? Pak dan eens de fiets naar het werk of de supermarkt. Fietsen heeft namelijk veel voordelen.

Fietsen houdt je gezond:

Mensen die regelmatig fietsen zijn vaak fitter en minder vaak ziek. Bovendien zorgt het voor een betere doorbloeding en spijsvertering. En na zo’n heerlijk fietstochtje in de buitenlucht slaap je ’s nachts ook vaak beter.

Fietsen maakt gelukkiger:

Door fietsen maak je endorfine aan. Een stofje dat zorgt voor een goed humeur. Daar word je toch vrolijk van?!

Fietsen is beter voor het milieu:

Een auto die op benzine rijdt, stoot CO2 uit. Elke kilometer zo'n 200 gram. En dat is dus niet zo goed voor het milieu. Fietsen zorgt voor minder geluidsoverlast en het neemt minder ruimte in op de weg. Trappen maar! 

Je fiets goed verzekerd tegen diefstal en schade?

De mooiste fietsroutes van Nederland

Heel Nederland is 'bedekt' met fietsknooppunten. Hiermee kun je eenvoudig zelf een fietstocht plannen. Maar je kunt ook kiezen voor kant-en-klare knooppuntroutes. We hebben 3 mooie routes voor je uitgezocht:

Fietsroute Schoorlse Duinen:

Niet bang voor een beetje klimmen en dalen? Bedwing dan per fiets de Schoorlse Duinen, Nederlands breedste duingebied met de hoogste duinen én volop ruimte om uit te waaien. Lengte: +/- 29 km.

Fietsen over IJsselmonde:

De rust nabij een drukke stad ontdekken? Vlakbij Rotterdam ligt het onontdekte Eiland IJsselmonde, een groene oase rondom Rotterdam waar je mooi kunt fietsen. Lengte: +/- 37 km.

Fietsroute Veluwezoom en Rhederlaag:

Houd je van afwisseling? Kies dan deze route door historische stadjes, langs de IJssel en over Nationaal Park Veluwezoom, een natuurgebied van 5000 hectare. Lengte: 36 km.

Aan de slag met Actify

Wil je meer bewegen, maar word je niet gelukkig van de sportschool? Maak kennis met de gratis Actify Vitaliteitscoach app! Actify helpt je in kleine stappen naar een gezonder leven.

Of lees meer over Actify

Gerelateerde artikelen

Dame met bokshandschoenen aan
Artikel
3 minuten lezen

Femke pakt het na 3 mislukte sportpogingen anders aan

Het ene sportschoolabonnement na het andere afsluiten, zonder ooit te gaan. Zo lukte het Femke uiteindelijk wél te sporten.

Een man bezig met bewust eten in de keuken.

Geen tijd voor 10.000 stappen per dag?

Opeens moesten we tienduizend stappen per dag gaan zetten. Maar hoe dan? Toch zijn er mensen die deze stappen wél weten te zetten. Dit is hun geheim.

Persoon zit op trap

Waag de stap en pak de trap

Heb je een zittend beroep? Best lastig om tijdens werk voldoende beweging te krijgen. Wissel de lift eens om voor de trap.