Help je buren

Hoe gaat het nu met u tijdens de coronacrisis? Heeft u hulp nodig of wil u juist graag hulp bieden? Deze bijzondere tijden versterken het gevoel van saamhorigheid en de bereidheid iets voor een ander te doen. Een boodschap voor oma halen, een cake bakken voor een zwangere zus of een praatje met de buurman. 

Het is soms lastig om hulp te vragen

Of u kunt wel hulp bieden, maar weet niet zo goed waar te beginnen. Voor de kleine, maar belangrijke dingen die u makkelijk kunt inpassen in uw dagelijks leven, heeft Achmea Buurtkring gelanceerd. Een mobiel platform waar vraag en aanbod voor ‘kleine’ hulpvragen binnen een buurt samenkomen. Het gaat om de kleine dingen in uw eigen buurt waarmee u makkelijk het verschil kan maken.

Hoe werkt Buurtkring?

Het platform werkt verrassend eenvoudig: u kunt u aanmelden als gebruiker van Buurtkring. Als iemand hulp kan gebruiken – een paar boodschappen, de vuilniszak wegbrengen of iets anders wat nu even lastig is – krijgen 5 hulpaanbieders een WhatsApp-berichtje. Zo ontstaat er een Buurtkring chatgroepje waarin wordt overlegd wie de vraag oppakt. Het is altijd dichtbij, want de buurtbewoners wonen binnen 1 kilometer van u. Ga naar de website van buurtkring.nl en meld u aan.