Dit is ZieZo

Waarom heeft Zilveren Kruis een product als ZieZo?

Met een ZieZo zorgverzekering regel je veel zaken online. Als je kiest voor een ZieZo verzekering kies je ook voor een product waar je iets minder keuze hebt in leveranciers en zorgaanbieders. De aanvullende (tandarts) verzekeringen zijn in vergelijking met de aanvullende (tandarts) verzekeringen van Zilveren Kruis iets minder ruim. Hierdoor is de premie van de ZieZo verzekeringen zo aantrekkelijk.

Wat zijn de basisverzekeringen van ZieZo?

Je kunt kiezen uit 2 basisverzekeringen: ZieZo Selectief en ZieZo Basis.

Wat is het verschil tussen ZieZo Selectief en ZieZo Basis?

Bij ZieZo Selectief kun je voor niet spoedeisende zorg gebruikmaken van een beperkt aantal ziekenhuizen. Alleen bij deze geselecteerde ziekenhuizen krijg je een volledige vergoeding (let op eigen risico). Kies je voor ZieZo Basis? Dan kun je terecht bij alle ziekenhuizen in Nederland waar wij afspraken mee gemaakt hebben.

Wat is het verschil tussen ZieZo Basis en Basis Zeker van Zilveren Kruis?

Voor ZieZo Basis betaal je minder premie. Dat komt omdat je met deze zorgverzekering veel online regelt. Ook is er minder keuze in aanvullende (tand)verzekeringen, leveranciers en zorgaanbieders. Verder is alles hetzelfde.

Welke aanvullende (tandarts) verzekeringen heeft ZieZo?

Bij ZieZo kies je zelf tussen een aanvullende verzekering en een aanvullende tandverzekering. ZieZo Aanvullend vergoedt zorg die niet volledig is opgenomen in de basisverzekering, zoals fysiotherapie en spoedeisende hulp in het buitenland. ZieZo Tand vergoedt de meest voorkomende behandelingen voor 100%.

Hebben jullie een contract met mijn ziekenhuis/zorgverlener?

Dit zoek je eenvoudig zelf op in de zorgzoeker.

 

Aanmelden of veranderen

Hoe zet ik mijn Zilveren Kruis zorgverzekering om naar ZieZo?

Dit kan gemakkelijk online. Doe hier voor 31 december een nieuwe aanvraag. Jouw Zilveren Kruis zorgverzekering wordt dan automatisch omgezet naar ZieZo. Deze verandering kun je niet in Mijn Zilveren kruis doen.

Hoe vraag ik een ZieZo zorgverzekering aan?

Een nieuwe ZieZo zorgverzekering vraag je hier aan.

Kan ik bij ZieZo collectiviteits- of werkgeverskorting krijgen?

Nee. Er is geen mogelijkheid om een ZieZo zorgverzekering af te sluiten met collectiviteitskorting. De premie van ZieZo is al heel scherp.

Hoe zeg ik mijn verzekering op?

Je ZieZo zorgverzekering stopt automatisch als je je ergens anders verzekert. Je hoeft hier niets voor te doen. Je blijft zelf wel verantwoordelijk voor de opzegging.

Kan ik nog aanvullende (tandarts) verzekeringen afsluiten?

Dit kan voor het lopende jaar tot en met 31 januari. Die hele maand ben je dan gewoon verzekerd. Wijzigingen na 31 januari gaan het volgende kalenderjaar in.

 

Wat regel je online?

Wat bedoelen jullie met een online verzekering?

Je sluit de ZieZo zorgverzekering online af. De meeste communicatie gaat via chat, WhatsApp of social media, en je logt in met DigiD in Mijn Zilveren Kruis om eenvoudig je zorgzaken te regelen.

Is het online bestellen van medicijnen verplicht?

Nee, online bestellen van medicijnen is niet verplicht. Maar het is wel heel handig. Check altijd in de zorgzoeker of wij afspraken met jouw apotheek hebben gemaakt.

Is het online bestellen van hulpmiddelen verplicht?

Nee, maar wel het voordeligst. Sommige hulpmiddelen als diabeteshulpmiddelen en stoma- of incontinentiemateriaal bestel je eenvoudig online bij een leverancier waarmee wij afspraken hebben. Alleen bij deze leveranciers krijg je een volledige vergoeding.

Kan ik ook inloggen op Mijn Zilveren kruis zonder DigiD?

Dit is niet mogelijk. In Mijn Zilveren Kruis staan persoonlijke gegevens, die worden beschermd door met DigiD in te loggen.

 

Geldzaken

Hoeveel premie ga ik betalen?

De hoogte van je premie hangt af van de verzekering die je afsluit. Bereken hier online jouw premie.

Hoe kan ik per halfjaar of jaar betalen?

Je kunt bij aanmelding online aangeven dat je de premie per halfjaar of jaar wilt betalen. Ga hiervoor naar het kopje "Kies uw betaaltermijn". Of je wijzigt het in Mijn Zilveren Kruis. Deze wijziging geldt nadat de periode van eerder gekozen termijn voorbij is.

Wanneer wordt de (jaar)premie afgeschreven?

Dat hangt af van het moment waarop je je verzekering afsluit. Doe je dit voor 1 december dan incasseren wij de premie van januari op de dag die jij doorgaf. Sluit je je verzekering later af, maar uiterlijk 31 december? Dan kan het zijn dat de incasso op een later moment plaatsvindt. In Mijn Zilveren Kruis zie je wanneer we de premie afschrijven.

Waarom is er twee keer premie afgeschreven in januari?

Je betaalt altijd een maand vooruit. Vanwege de feestdagen in december is het mogelijk dat wij de premie van januari niet in december, maar ook in januari afschrijven.

Waarom schrijven jullie mijn premie af op een andere dag dan ik heb aangegeven?

Als je de afschrijfdatum net veranderde, kan het zijn dat wij de premie nog 1 keer op de oude datum afschrijven.

Wanneer krijg ik mijn polisblad en zorgpas?

Vijf werkdagen na aanmelding staat je polisblad in Mijn Zilveren Kruis. Je krijgt hierover bericht via e-mail. Ongeveer tien werkdagen na aanmelding volgt de zorgpas. Rond en na de jaarwisseling kan het langer duren.

Waarom krijg ik geen zorgpas van ZieZo?

Als je nu bij Zilveren kruis verzekerd bent, blijft jouw huidige zorgpas geldig. ZieZo heeft geen eigen zorgpas.