​​De hele dag voor de klas staan?

Dan kan jij deze extra ondersteuning heel goed gebruiken!

Het onderwijs is een dankbaar werkveld, maar niet altijd even makkelijk. Een hele dag voor de klas staan, daarna huiswerk nakijken en praten, heel veel praten. Als je het gevoel hebt dat het soms te veel wordt, kan je onze hulp goed gebruiken. Dit is wat Zilveren Kruis voor je doet.

1  
Werken aan je eetpatroon

Taartjes, zakjes chips, plakken cake: op school of in de klas is er altijd wel een collega of leerling jarig die uitdeelt. Super lekker, zo’n traktatie tussendoor, bij de thee, tijdens de vergadering of bij het nakijken. Totdat je er bij stil staat hoeveel van dit soort lekkernijen je achterover slaat. Johan (43) werd voor de grap weleens ‘teddybeer’ genoemd door zijn leerlingen. “Daar lachte ik om, maar eigenlijk baalde ik best wel van mijn buik die ik als dertiger echt niet had!” Johan had nooit gedacht dat hij van zoiets als ‘voedingsvoorlichting’ gebruik zou maken. “Mijn vrouw wees me erop, ze zag dat het in de Aanvullend Onderwijs zat. Natuurlijk begreep ik ook wel de stille hint, dat ze mijn lichaam zonder vetrol graag terug wilde.” Johan liet zich niet kennen en ging. “Een eyeopener, ik kan niet anders zeggen. Sindsdien stop ik nooit zomaar gedachteloos wat in mijn mond, of ‘omdat het zo sociaal’ is. Het advies kostte me niks, maar scheelde me wel 6 kilo in mijn voordeel.”

2  
Werken aan je psyche

Een klein zetje in de goede richting kan grote gevolgen hebben. Leonie (28), lerares Nederlands op een middelbare school, deed met een groepje collega’s voor de gezelligheid mee aan een cursus mindfulness. “Van te voren had ik niet echt verwachtingen. Baat het niet, dan schaadt het niet, dacht ik. Ik had niet gedacht dat ik zo veel zou leren. Ik zie nu in hoe mijn energie als het ware ‘weglekt’ door alle problemen die zich hoofdzakelijk in mijn hoofd afspelen. Ik leerde relativeren en op te laden. Een hele klas bij de les houden kan soms echt een opgave zijn. Maar met plezier, humor, minder controledrang en perfectionisme gaan dingen een heel stuk makkelijker.” Leerkrachten krijgen vanuit de Aanvullend Onderwijs 500 euro vergoed, dus dat kan jou ook helpen om in je werk en privéleven je balans en je plezier terug te vinden.

3  
Werken aan je lichaam

Pijnklachten? Helemaal niet zo gek als je hele dagen voor de klas staat. Je voeten zijn vaker overbelast. Maar ook je nek en schouders en rug kunnen opspelen. In dat geval is fysiotherapie broodnodig voor leerkrachten, die bijvoorbeeld op een verkeerde manier zitten of staan. Behandelingen om pijnvrij te worden zijn soms langere tijd nodig. Hoe fijn is het dan om een verzekering te hebben waarbij je een uitgebreide dekking voor fysiotherapie kunt kiezen.

4  
Werken aan je ontspanning

Soms moet je echt werk maken om meer te kunnen ontspannen als de situatie even heel stressvol wordt. Een Zorgcoach kan daar bij helpen. Je moet er dan alleen wel achteraan om het even te regelen. Dat deed Sylvia (53), kleuterjuf, die opeens te maken kreeg met een ernstig zieke echtgenoot. “De Zorgcoach hielp mij bij het vinden en regelen van de juiste zorg. Er kwam zoveel op me af toen Ruud ziek werd. Ik had ook nog mijn werk, de zorg voor onze puberkinderen. En toen was daar ineens de Zorgcoach die hielp bij wachtlijstbemiddeling. Voor Ruud was het cruciaal, en voor mij ook. Ik kon naast hem staan als zijn vrouw, en niet alleen maar als regeltante.

Speciaal voor jou

Aanvullend Onderwijs: een verzekering voor medewerkers in het onderwijs. Met nieuwe en extra vergoedingen die goed aansluiten bij werk én privé.

Bereken uw premie
​​​
Al klant bij ons? Check uw pakket​​​​​
​​