Beter inzicht in uw zorg​ met de Zorgverkenner

Weten welke keuzes u heeft. En wat u vergoed krijgt uit uw zorgverzekering.

Start de Zorgverkenner

icoon zorgverleners

Zorgverleners

icoon vergoedingen en kosten

Vergoedingen en Kosten

icoon rekening

Rekening

icoon zorginformatie

Zorginformatie

icoon voorbereiding

Voorbereiding

icoon na de behandeling

Na de behandeling

De Zorgverkenner

Geeft u beter inzicht in:

 • informatie over gecontracteerde zorgverleners, zoals fysiotherapeuten
 • waar u terechtkunt
 • wat u vergoed krijgt
 • kosten van ruim 100 ziekenhuisbehandelingen. En wat u eventueel aan eigen risico betaalt.

 

 
 
 
​​
 
 
 

Zorgverleners

Kies zelf naar welke gecontracteerde zorgverlener u gaat

 
 

Maak uw keuze

Een andere fysiotherapeut, arts, ziekenhuis of zorgverlener? Met de Zorgverkenner kiest u gemakkelijk uit verschillende gecontracteerde zorgverleners.

 

icoon Wachttijd

Specialisme

Of u nu zoekt naar een fysiotherapeut, een manuele therapeut of een kinderfysiotherapeut. Wij brengen de verschillende specialisten voor u in beeld.
icoon Afstand

Afstand

Een overzicht van alle gecontracteerde zorgverleners is fijn. Maar het is ook handig om direct de gecontracteerde zorgverleners bij u in de buurt te zien. In de Zorgverkenner kiest u zelf!
 
​​
 

Vergoedingen en Kosten

Inzicht in uw vergoedingen en kosten

 
 

Weten waar u aan toe bent

Iedereen heeft wel eens zorg nodig. Maar weet u eigenlijk wel wat u vergoed krijgt? De Zorgverkenner toont persoonlijke informatie wanneer u inlogt met uw DigiD. U ziet dan wat u vergoed krijgt vanuit uw zorgverzekering. Wist u bijvoorbeeld dat:


 1. de hoogte van uw vergoeding afhangt van uw aanvullende verzekering? Check in Mijn Zilveren Kruis hoe u verzekerd bent.
 2. u voor kinderen tot 18 jaar de 1e 18 fysiotherapiebehandelingen vergoed krijgt vanuit de basisverzekering? U betaalt voor kinderen tot 18 jaar geen eigen risico. Voor meer behandelingen is een aanvullende verzekering nodig.
 3. de Zorgverkenner de gemiddelde kosten van verschillende soorten fysiotherapiebehandelingen laat zien? Denk aan fysiotherapie, bekkenfysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.
​​​
 

Rekening

Weten wanneer u de rekening kunt verwachten

 
 

Van uw fysiotherapeut naar deurmat of inbox

U ziet met welke fysiotherapeuten en andere zorgverleners wij een contract hebben. En met welke niet. Gaat u naar een gecontracteerde fysiotherapeut? Dan stuurt deze de rekening rechtstreeks naar Zilveren Kruis. In Mijn Zilveren Kruis​ vindt u deze rekening terug.

Kiest u voor een niet-gecontracteerde fysiotherapeut? Dan ontvangt u zelf de rekening. U betaalt deze rechtstreeks aan de zorgverlener. De rekening declareert u bij ons.

In sommige gevallen ontvangt u een vergoeding voor fysiotherapie uit de basisverzekering. Dan betaalt u hierover eigen risico. Bespreek het met uw fysiotherapeut en check altijd onze polisvoorwaarden​ voor de daadwerkelijke vergoeding.

 
​​​​​​
 

Zorginformatie

Vind betrouwbare informatie over een aandoening, behandeling of hulpmiddel

 
 

De feiten op een rij

We zoeken allemaal wel eens online naar informatie over een klacht of behandeling. Bijvoorbeeld om te kijken wat het inhoudt. Of om het ná een bezoek aan de dokter of fysiotherapeut nog een en ander na te lezen. Soms maakt dat u onnodig ongerust. De Zorgverkenner geeft u betrouwbare informatie, gecontroleerd door artsen. Zo bent u verzekerd van de juiste informatie.

 
​​
 

Voorbereiding

Bereid uw bezoek aan de fysiotherapeut goed voor

 
 

Zorgafspraak gepland? Tijd om u voor te bereiden

De Zorgverkenner geeft u per behandeling of diagnose handig advies. We hebben alvast een paar belangrijke tips voor u op een rij gezet.

 1. Heeft u vragen voor uw fysiotherapeut? Maak van tevoren uw eigen Slimme Vragenlijst. Zo vergeet u niets te vragen.
 2. Ontmoet mensen in dezelfde situatie en lees hun ervaringen in de
  Zilveren Kruis community.
 3. Kijk of u fysiotherapie vergoed krijgt. Meestal heeft u een aanvullende verzekering nodig, maar er zijn uitzonderingen. Zo krijgt u fysiotherapie bij urineverlies vergoed uit de basisverzekering.
icoon zorginformatie
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​