​​​​​

Zorgen voor uzelf

We worden ouder dan ooit. Langer in gezondheid van de goede dingen in het leven genieten. Wie tekent daar niet voor?

Test uw échte leeftijd

Uw leefstijl heeft veel invloed op uw gezondheid. Het online leefstijlplatform Actify ontwikkelde samen met TNO een test die aangeeft hoe oud of jong u echt bent. Actify helpt u om stapje voor stapje gezonder te leven.

Doe de test

Fit en vitaal blijven

Natuurlijk blijft u graag zo lang mogelijk actief. Maar als u ouder wordt gaat dit misschien minder makkelijk of kunt u wel wat extra steun gebruiken.

Het Extra Vitaal pakket van Zilveren Kruis vergoedt de zorg die u daarbij helpt. Met vergoedigen voor:

  • Persoonlijke gezondheidscheck
  • Introductiepakket personal training
  • Cursus geheugentraining
Bekijk alle vergoedingen in het Vitaal pakket

HartWacht: altijd een cardioloog in uw broekzak

Leven met een hartprobleem gaat meestal gepaard met onzekerheid. U ziet namelijk niet aankomen wanneer uw hart weer eens een rare sprong zal maken. En als dat gebeurt, is snel contact met uw arts van groot belang. Daarom steunde Zilveren Kruis de makers van HartWacht: een smartphone-app waarmee u zelf een hartslagmeting kunt doen en de resultaten online kunt delen en bespreken met een cardioloog – waar en wanneer u wilt.

Lees het blog over HartWacht

Herken een hart- of vaatziekte

Zou u een hartkwaal herkennen bij uzelf of bij iemand anders? Niet alle hartkloppingen of borstpijn wijzen erop dat er iets mis is met uw hart. Met kennis over de signalen van hart- of vaatziekten kunt u levens redden. Vooral bij vrouwen wordt nog vaak de verkeerde conclusie getrokken.

Doe de reanimatiecursus van de Hartstichting
Meer over hartfalen
Meer over hart- en vaatziekten bij vrouwen

Wat zegt u?

Als uw gehoor minder wordt, kunt u minder genieten van muziek of van de vogels in de tuin. Een gesprek in een rumoerige omgeving wordt lastiger te volgen. En toch draagt maar de helft van de slechthorenden een hoortoestel. Zilveren Kruis wil graag die drempel verlagen.

Lees het blog Wat zeg je? Makkelijker een hoortoestel regelen?

U kunt Zilverkorting krijgen

U kunt als klant van Zilveren Kruis Zilverkorting krijgen op allerlei extra zorgproducten en diensten. Van een ooglaserbehandeling tot thuishulp, van vervangende mantelzorg tot cosmetische behandelingen. En u kunt met korting handige hulpmiddelen voor dagelijks gebruik kopen.  Wij hebben speciaal voor met u een aantal geselecteerde bedrijven kortingsafspraken gemaakt. ​

Lees meer over Zilverkorting​​​​
​​