Zorgen voor elkaar

Nederland telt ongeveer 3,5 miljoen mantelzorgers. Mantelzorg is een mooie, maar ook veeleisende taak. Extra hulp is nooit weg. Zilveren Kruis ondersteunt u met informatie, vergoedingen en kortingen.

‘Misschien dat als mijn moeder ook wegvalt, ik plots besef hoe hard ik heb gelopen.’

Mantelzorg begint vaak met 1 uurtje

Anneke (56) zorgt al jarenlang voor haar dementerende moeder in Friesland. Elke week gaat zij naar het verpleegtehuis om bij haar moeder te zijn en te helpen.

Lees Anneke’s hele verhaal

Verder komen met de Zorgcoach

Welke zorg er nodig is, verschilt per persoon. In alle gevallen geldt: de Zorgcoach kent de mogelijkheden, van pgb tot vergoeding. En hoe u het snel regelt. Bent u mantelzorger of krijgt u mantelzorg? De zorgcoach denkt met u mee. Een telefoontje (of chat) is voldoende.

Naar de Zorgcoach

Mantelzorg-app Fello

Say hello to Fello. Een gedeelde agenda waarmee u samen voor een familielid zorgt. Makkelijk en gratis! Met familie en vrienden samen voor iemand zorgen. Dat kan nog wel eens voor onduidelijkheid zorgen. De vernieuwde app Fello maakt het makkelijker door bijvoorbeeld de gedeelde agenda. Zo weet iedereen in de zorggroep welke hulp nodig is. Door de samenwerking met Zilveren Kruis is de volledige Fello app nu gratis te downloaden.

Fello Mantelzorg app
Fello
Lees meer over de app Fello
‘Bijeenkomsten voor mantelzorgers zijn geen saaie klaagrondjes.’
– Eric (57)

Mantelzorger, zorg ook voor jezelf

Veel mantelzorgers in Nederland voelen zich overbelast. Vooral ervaren ze problemen met de combinatie van hun eigen leven en de zorgtaken. Waar vind je extra ondersteuning om de mantelzorg vol te houden?

Lees meer over ondersteuning

Uit het ziekenhuis, en nu?

Na uw behandeling en verblijf in het ziekenhuis (minstens 1 nacht) heeft u soms thuis extra hulp nodig. Kijk samen met onze zorgcoach wat er mogelijk is.

Lees meer over hulp aan huis
Lees meer over korting op hulp aan huis

Handige informatie voor mantelzorgers

Mantelzorgers doen veel verschillende werkzaamheden voor hun naasten. Gelukkig zijn er allerlei organisaties die hen ondersteunen. Met informatie over regelgeving rond mantelzorg of hoe ook goed te zorgen voor jezelf.

Bekijk de handige informatie