Gaat u mee naar buiten?

Het is heerlijk weer. Wat fijn! Tijd om lekker naar buiten te gaan. Gezellig samen naar het strand of het park. Of ga samen met familie en vrienden koken.

Geen sportmens? Ga dan wandelen

Wandelen houdt het lichaam in beweging, maar belast het minder dan bij andere sporten.
Maak het leuk voor uzelf: struin eens door uw stad, of ga een middagje naar het strand. Een half uurtje wandelen kan al heerlijk ontspannend werken.


Meer over wandelen
 

"Ik wandel steeds meer, soms ook gewoon een rondje door de buurt"

- Bart, 51

 

Zit ik teveel?

Computeren, lezen, tv-kijken, studeren of werken (kantoorbaan), We zitten vaker langdurig stil dan we denken. Lang stilzitten is niet goed voor uw gezondheid. Zelfs aan het einde van de dag sporten maakt het lange stilzitten niet goed. Bent u benieuwd hoe u meer kunt bewegen?

Lees meer
 

Gezond eten duur? Niet met deze tips

Het hardnekkige vooroordeel dat gezond eten duur is, blijft bestaan. Toch zijn wij er van overtuigd dat u door zelf te koken vele malen goedkoper uit bent. Ook met ingrediënten van goede kwaliteit.

Lees meer
 

Spanningshoofdpijn? Dit doet u ertegen

Hoofdpijn krijgt u soms zomaar. Dit heet spanningshoofdpijn. Vreemd eigenlijk, want spanning is meestal niet de oorzaak. Maar het kan er wel voor zorgen dat uw hoofdpijn blijft. Relaxen helpt om uw hoofdpijn te verminderen.

Lees meer
 

Lacht u wel genoeg?

Er gebeurt nogal wat met uw lichaam zodra u begint met lachen. Er wordt endorfine geproduceerd wat een geluksgevoel creëert. Ook zet lachen een heel aantal spieren in het lichaam in beweging. In het gezicht alleen al 15 stuks maar ook de buikspieren en het middenrif spannen zich aan wanneer u lacht.

Lees meer
 

Schatzoekend in beweging

We hebben het over schatzoeken met GPS en dat heet ‘geocaching’. Hoe dat werkt? Andere mensen verstoppen caches (kleine doosjes met daarin een logboek en een ‘schat’) en delen online de coördinaten van die caches. Als schatzoeker gebruikt u die coördinaten om de caches te vinden.

Lees meer