Eenvoudig gezonder leven

Minder zitten en meer bewegen. Daar wordt u gezonder van. Maar u kunt natuurlijk nog veel meer doen om gezond te leven. Lees hier alles over een gezonde levensstijl.

 

Zit u lekker? Doe de

Wij Nederlanders zijn kampioen van Europa. Ja, kampioen zitten! Gemiddeld zitten we ruim  8,5 uur per dag. Hoe zit dat bij u? Binnen 1,5 minuut weet u het. Doe de test en sta op.


Doe nu de Zitcheck
 

Zit ik teveel?

Gamen, lezen, tv-kijken, lezen, tv-kijken, concertbezoek of werken. We zitten vaak langer dan we denken. En daar worden onze lijven niet blij van. Zelfs sporten na zo'n lange zitdag maakt het lange zitten niet goed. Bent u benieuwd hoe u meer in beweging kunt komen?

Hoe kunt u in beweging komen?
 

Geen sportmens? Ga dan wandelen

Wandelen is goed voor alles. Voor uw conditie, maar ook voor uw hart en bloedvaten, spieren en gewrichten. En niet te vergeten: uw humeur wordt er ook beter van. En dat allemaal door simpelweg elke dag een half uurtje te lopen. Maak het vooral leuk ook voor uzelf. Struin eens wat vaker door uw woonplaats of wandel met bekenden.

Meer over wandelen
 

Schatzoekend in beweging

Geocaching; schatzoeken met een GPS. Hoe werkt dat? Mensen verstoppen caches (kleine doosjes met daarin een logboek of een ‘schat’) en delen online de coördinaten ervan. Als schatzoeker gebruikt u die coördinaten om de caches te vinden.

Lees meer

Gezond eten duur? Niet met deze tips

Kook met wat u in huis heeft

Gebruik minder vaak vlees

Koop geen kant-en-klaar maaltijden, maar kook zelf


Lees de tips
​​