In en om het huis

 

Hulp bij de dagelijkse dingen

U wilt zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis blijven wonen. Misschien moet er dan wat worden aangepast. Of geregeld. Wij bieden u praktische oplossingen en advies.

Na mijn heupoperatie moest ik veel bewegen, maar wel oppassen dat ik niet zou vallen. Omdat mijn man niet altijd in de buurt is, hebben we op verschillende plekken beugels opgehangen. Bijvoorbeeld in de douche. En net na de operatie heb ik een douchestoel gekocht. Ik doe alles zelf, maar ik voel me wel zekerder.
Anne-Marie, 72 jaar

Korting op hulpmiddelen

In en uit bed komen, bewegen en lopen, naar het toilet gaan, het zijn dingen die we dagelijks doen zonder erbij na te denken. Totdat we ze niet meer zelfstandig kunnen. De overheid heeft bepaald dat hulpmiddelen voor algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL) niet in de basisverzekering zitten. Wij vinden het belangrijk dat u bepaalde hulpmiddelen wel kunt kopen. Daarom bieden wij ​korting op hulpmiddelen.

Zelfstandig blijven wonen

Ondersteuning door uw gemeente

Uw gemeente kan u helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Dit regelt de gemeente volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Uw gemeente kan bijvoorbeeld zorgen voor:

  • aanpassingen in uw woning, zoals een traplift of verhoogd toilet;
  • hulp in de huishouding;
  • het bezorgen van maaltijden bij u thuis;
  • vervoer, bijvoorbeeld via een regiotaxidienst.

Op welke hulpmiddelen u recht heeft, hangt af van allerlei regels. U kunt de Wmo-voorzieningen aanvragen bij uw gemeente. De gemeente stelt dan vast voor welke voorzieningen u in aanmerking komt. ​Lees alles over de langdurige zorg​

In het ziekenhuis door verkeerd medicijngebruik

65-plussers belanden twee keer vaker in het ziekenhuis door verkeerd medicijngebruik. Het gaat bijvoorbeeld om hartpatiënten en reumapatiënten. Of mensen met suikerziekte, nierproblemen, luchtwegaandoeningen en een aandoening van het bewegingsapparaat.

Medicijngebruik luistert nauw en is nooit zonder risico. Een medicijnencheck​ kan in sommige gevallen uitkomst bieden.​​​​​​​​​​