Vragen MC Slotervaart

Waar kan ik nu terecht voor mijn behandeling?

De curatoren van MC Slotervaart hebben op 21 november voor alle patiënten uit MC Slotervaart bekend gemaakt naar welke zorginstelling de zorg overgaat. Deze verdeling is tot stand gekomen na uitgebreid overleg tussen curatoren, de zorgverzekeraars en omliggende zorginstellingen. Als u in de afgelopen periode al door uw arts bent doorverwezen naar een ander ziekenhuis, dan blijft die verwijzing van kracht.

Specialisme
Zorgaanbieder 
Geriatrie
OLVG
Neurochirurgie WBMV
Amsterdam UMC
Oncologie
Antoni Van Leeuwenhoek
MDL
OLVG
Diabetes (interne)
OLVG
BVO
Antoni Van Leeuwenhoek
Reuma
Reade
Plastische chirurgie transgender
Zaans Medisch Centrum
Pijnbestrijding
BovenIJ
Nierinsufficiëntie
Amstelland/Amsterdam UMC
Vaatchirurgie
Amstelland/Amsterdam UMC
Bariatrie
Spaarne Gasthuis
Slaap-Waak
Zaans Medisch Centrum
Orthopedie
Equipe
Longziekten
OLVG
Cardiologie
OLVG en CCN
Interne
OLVG
Neurologie (ex. Slaap-Waak)
OLVG
Chirurgie
OLVG
Urologie (ex. Neuromodulatie)
Amstelland
Neurochirurgie (niet-WBMV)
OLVG
Oogheelkunde
ZBC's
KNO (ex. Slaap-Waak)
BovenIJ (poli West)
Kaakchirurgie
ZBC
Dermatologie
Huid MC

 

Ik sta al een poos op de wachtlijst bij het MC Slotervaart. Kom ik nu weer onderaan de wachtlijst bij een ander ziekenhuis?

Als u op de wachtlijst staat én een verwijzing heeft van uw huisarts neem dan contact op met onze Zorgcoach: 071 - 364 02 80. De Zorgcoach kan er voor zorgen dat u in een ander ziekenhuis met een zo kort mogelijke wachttijd op de wachtlijst komt te staan.

De arts in het MC Slotervaart heeft mijn dossier meegegeven en gezegd dat ik contact op moet nemen met mijn zorgverzekeraar?

U kunt uw dossier bewaren. U kunt altijd contact opnemen met onze Zorgcoach: 071 - 364 02 80.

Waar kan ik heen voor spoedeisende hulp?

De spoedeisende hulp van het MC Slotervaart is gesloten. Patiënten kunnen terecht bij de spoedeisende hulp van 5 andere locaties in Amsterdam:

  • OLVG OOST (Amsterdam Oost)
  • OLVG West (Amsterdam West)
  • BovenIJ ziekenhuis (Amsterdam Noord)
  • Amsterdam UMC (Amsterdam Zuid)
  • Amsterdam UMC (Amsterdam Zuid Oost)

Daarnaast heeft het ziekenhuis Amstelland in Amstelveen ook nog een spoedeisende eerste hulp overdag.

Hoe kan ik mijn medisch dossier opvragen?

Patiënten van het MC Slotervaart worden overgedragen aan andere ziekenhuizen. Het MC Slotervaart zorgt voor de overdracht van uw dossier. Wilt u toch uw dossier opvragen? Ga dan naar de website van het Slotervaart. Houdt u er rekening mee dat dit enkele weken kan duren.​​​

Kan ik bij mijn eigen arts blijven?

U kunt voor deze vraag contact opnemen met uw ziekenhuis.

Mijn arts heeft een nieuwe baan in een ander ziekenhuis. Mag ik met hem/haar mee?

Kijk op de Zorgzoeker of wij afspraken hebben gemaakt met het ziekenhuis. Als wij geen afspraken hebben gemaakt, kan het zijn dat u geen volledige vergoeding krijgt. U kunt ook contact opnemen met de Zorgcoach 071-364 02 80.

Mag ik met mijn Basis Budget of ZieZo Selectief polis in 2019 ook naar ieder ander ziekenhuis?

Nee. Dan kunt u alleen terecht bij 1 van de voor Basis Budget en ZieZo Selectief geselecteerde ziekenhuizen. Voor spoedeisende hulp, verloskunde, kaakchirurgie, laboratoriumonderzoek, rontgenfoto's en behandelingen geestelijke gezondheidszorg kunt u zonder bijbetaling terecht in elk ziekenhuis waar wij afspraken mee gemaakt hebben. Dit is ook het geval als uw behandelend specialist u doorverwijst naar een ander ziekenhuis. Kijk altijd op de Zorgzoeker voor u een behandeling start.

Ik word verwezen naar een ander ziekenhuis maar ik heb een Basis Budget/ZieZo Selectief polis. Heeft dit gevolgen voor de vergoeding van mijn behandeling?

U kunt in 2018 zonder gevolgen voor de vergoeding van uw behandeling naar elk ander ziekenhuis waar wij afspraken mee gemaakt hebben. Loopt de behandeling ook in 2019 door? Ook dan blijven wij de behandeling vergoeden. Ook als dit ziekenhuis niet geselecteerd is voor de Basis Budget of ZieZo Selectief. In onze Zorgzoeker kunt u een ander ziekenhuis vinden. Selecteer in het veld 'Uw basisverzekering' de Basis Zeker.


​​