Vragen over tegemoetkoming van reiskosten IJsselmeerziekenhuizen

Compensatieregeling vervoerskosten

 Patiënten van MC IJsselmeerziekenhuizen die door het faillissement voor hun zorg verder moeten reizen naar een ander ziekenhuis in de regio, kunnen te maken krijgen met hogere vervoerskosten. Wij hebben onze klanten tot 1 juli 2019 geholpen in deze bijzonder situatie. Daarom zijn we hen tot 1 juli 2019 tegemoet gekomen in de vervoerskosten die zij moesten maken bij behandeling in een ander ziekenhuis. 

Voor wie geldt de compensatieregeling?

De compensatieregeling vervoerkosten gold voor alle verzekerden van Zilveren Kruis, ZieZo, Interpolis, Pro Life, FBTO, OZF, Avéro Achmea en De Friesland die in behandeling waren bij MC IJsselmeerziekenhuizen. En voor verzekerden die in Flevoland en in de Noordoostpolder wonen maar voor behandeling niet in MC IJsselmeerziekenhuizen kunnen blijven omdat de behandeling door een ander ziekenhuis is overgenomen. De tegemoetkoming gold ook voor de bezoekers als de verzekerde in het ziekenhuis ligt.

Tot wanneer geldt deze compensatieregeling?

De tijdelijke compensatieregeling vervoerskosten was mogelijk tot 1 juli 2019.

Heeft u nog vragen??

Dan kunt u bellen met de Vervoerslijn. U bereikt de Vervoerslijn op (071) 365 41 54 op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur.

​​