Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Hulp bij psychische problemen

Veel mensen krijgen in hun leven wel eens psychische problemen. Voor lichte klachten kunt u naar de huisarts. Uw arts kan u ook doorsturen naar de GGZ. De basisverzekering vergoedt GGZ vanaf 18 jaar.

De huisarts kan lichte klachten behandelen

In veel huisartsenpraktijken kunt u psychologische hulp krijgen van de huisarts of een praktijkondersteuner GGZ. Het zijn meestal korte behandelingen zoals een burn-out of lichte depressie. U krijgt bijvoorbeeld een paar gesprekken of u volgt een online zelfhulpprogramma. U betaalt hiervoor geen eigen risico.

Vergoeding Zilveren Kruis

Vergoeding ZieZo

GGZ is er voor lichte tot zware problemen

Bij lichte tot zware problemen kunt u een verwijzing krijgen voor een hulpverlener binnen de GGZ. U gaat dan bijvoorbeeld naar een psycholoog, psychotherapeut of psychiater. Hiervoor heeft u eerst een verwijzing nodig. U kunt 3 soorten behandelingen krijgen:

Vergoeding Zilveren Kruis

Vergoeding ZieZo

Sneller geholpen bij een online psycholoog

Als u psychologische hulp nodig heeft, dan komt u waarschijnlijk op een wachtlijst. Met een online behandeling bent u sneller geholpen. Zilveren Kruis werkt samen met DiSofa, Interapy en Mentaal Beter Digitaal. U krijgt de zorg die u nodig heeft. Geen reistijd, geen wachttijd en in te plannen op momenten dat het u uitkomt. Wilt u meer weten over de voordelen van een online psycholoog? Lees het blog ‘Sneller aan de beurt bij een online psycholoog’. Of neem contact op met de Zorgcoach voor advies.

Advies nodig? Bel of chat de Zorgcoach

Jeugd-GGZ tot 18 jaar regelt u bij de gemeente

Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen een verwijzing krijgen voor jeugd-GGZ van de (huis)arts. Uw gemeente regelt ook de vergoeding. U leest meer op de website Regelhulp.nl

Andere vormen van begeleiding of ondersteuning

Wilt u graag een andere aanpak van uw klachten? Met een aanvullende verzekering heeft u meer mogelijkheden. Wij hebben vergoedingen voor:

Vergoeding Zilveren Kruis

Vergoeding ZieZo

 

Advies nodig? Bel de Zorgcoach

Handige link

  • Vind een GGZ-zorgverlener via Kiezenindeggz.nl. Controleert u wel altijd in de zorgzoeker of de zorgverlener een overeenkomst met ons heeft.