Samenwonen, trouwen en uit elkaar gaan

Wat geeft u door en wat niet?

Gaat u samenwonen of trouwen? Dan hoeft u dit niet aan ons door te geven. Een eventueel nieuw adres of een naamswijziging krijgen wij door via de Basisregistratie Personen (BRP).

Partner bijschrijven op uw polis

Wilt u uw echtgenoot of partner bijschrijven op uw polis? Ga dan naar Aanmelden gezinslid in Mijn Zilveren Kruis. We voegen uw echtgenoot of partner binnen 10 dagen toe als medeverzekerde.

Uit elkaar

Bent u de enige volwassene op uw polis? Dan hoeft u uw scheiding niet aan ons door te geven. Heeft u een gezamenlijke polis met uw ex-partner? Dan moet u wel doorgeven dat u uit elkaar bent. Wij kunnen de polis dan splitsen.

Gaat u scheiden en wilt u uw naam aanpassen? Gemeenten passen het naamgebruik niet automatisch aan na een echtscheiding. Als u uw scheiding meldt bij de gemeente, vraag dan of zij ook de aanduiding naamgebruik in het BRP willen wijzigen.

De verzekeringnemer mag het hele jaar de zorgverzekering van partner en kinderen opzeggen. Wel hebben wij een bewijs van inschrijving nodig van de overstap naar een andere zorgverzekeraar. Zegt u uw partner en kinderen op, maar regelt u of uw (ex)-partner geen overstap? Dan splitsen wij de polis automatisch.

De meeverzekerde partner mag de polis van het kind opzeggen, als die bij deze ouder staat ingeschreven op hetzelfde woonadres. Hier is geen toestemming voor nodig van de verzekeringnemer.

De ex-partner kan zelfstandig een eigen zorgverzekering afsluiten. Dat kan bij ons of bij een andere maatschappij.

De verzekeringnemer kan de zorgverzekering van zichzelf niet tussentijds opzeggen omdat hij gaat scheiden. Bel ons voor advies voor een nieuwe zorgverzekering: 071 365 20 80 (op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur).