Jammer dat u weggaat

Twijfelt u nog?

Twijfelt u nog over uw opzegging? Bel ons gerust. Misschien kunnen wij u telefonisch een aantrekkelijk aanbod doen.

 • 071 - 364 02 80 Op werkdagen van 08.00 - 20.00 uur
  Op zaterdag van 9.00 - 13.00 uur
 •  

Zeg uw zorgverzekering op tijd op

wij willen elke klant zo goed mogelijk helpen met raad en daad. Wij vinden het ook jammer dat u bij ons weggaat. Als u wilt opzeggen, doe dit dan op tijd.
Een opzegging moet uiterlijk 31 december bij ons binnen zijn. Uw opzegging gaat op 1 januari in. Hierna heeft u tot uiterlijk 31 januari om een nieuwe basisverzekering af te sluiten. Deze nieuwe verzekering gaat dan op 1 januari in. Soms kunt u tussentijds opzeggen.

Past uw verzekering niet bij uw situatie?

Misschien is er iets veranderd in uw persoonlijke situatie waardoor uw zorgpakket niet meer goed bij u past. Wij helpen u graag bij uw keuze voor de best passende zorgverzekering. Er zijn verschillende mogelijkheden. Bekijk of een ander pakket beter bij uw situatie past. Daarnaast krijgt u korting en extra voordeel als uw werkgever afspraken met ons heeft gemaakt. Of misschien past de verzekering van ZieZo beter bij uw wensen.

(Direct) Opzeggen

U zegt uw zorgverzekering op door in Mijn Zilveren Kruis. U logt met DigiD

Zeg mijn verzekering op
Nog geen DigiD met sms-controle? Vraag het aan.

Wilt u alleen een aanvullende verzekering
of tandartsverzekering wijzigen?
Dan heeft u tot 1 februari de tijd.

U bent altijd welkom om terug te komen bij Zilveren Kruis

Zilveren Kruis staat altijd voor uw klaar met raad en daad. Wij helpen u bij het vinden en regelen van zorg. De Zorgcoach helpt bijvoorbeeld bij wachttijdbemiddeling of het aanvragen van een second opinion. En we behandelen snel uw zorgkosten zodat u zicht weer kunt richten op de prettige zaken van het leven. Zo declareert u met de Zilveren Kruis App makkelijk uw zorgkosten.

Icoon Zorgcoach 

De Zorgcoach staat klaar

Welk ziekenhuis is het beste? Waar kunt u het snelst terecht? En hoe vraag u een second opinion aan? De Zorgcoach helpt u bij deze en andere vragen.

Icoon vergoeding krijgen 

Weet wat u vergoed krijgt

Met de Zorgverkenner ontdekt u makkelijk wat vergoed wordt. Ook ziet u wat de kosten voor ruim 100 behandelingen zijn.

Icoon zieke medewerker 

Snel uw declaratie insturen

Met de Zilveren Kruis app stuurt u snel en makkelijk uw declaratie in. Binnen 3 werkdagen is uw declaratie behandeld.

Tussentijds de verzekering opzeggen

Als u naar het buitenland verhuist, is uw Nederlandse zorgverzekering bij Zilveren Kruis meestal niet meer geldig. Hoe u zich kunt verzekeren, hangt af van uw inkomsten en het land waar u gaat wonen.

Bepaal hier of u nog recht heeft op uw Nederlandse zorgverzekering. Weet u al zeker dat u moet opzeggen in verband met uw vertrek naar het buitenland? Vul dan dit formulier in.​

Als u als ZZP'er of via uw oude werkgever een collectieve verzekering had, dan moet u nu een ander collectief zoeken.

 • Heeft uw nieuwe werkgever een collectiviteit bij een andere verzekeraar? Dan kunt u overstappen.
 • Heeft uw nieuwe werkgever geen collectiviteit? Dan blijft u bij ons verzekerd tot tenminste 1 januari. De premie is hoger, omdat de collectieve korting wegvalt.
 ​Neem voor persoonlijk advies contact ​met ons op. Onze medewerkers zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 uur tot 20.00 uur.​​ En op zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur.​​

Als uw kind 18 jaar wordt, dan kan hij zelf een verzekering afsluiten. Dit geldt ook voor kinderen die ouder zijn dan 18 jaar en op de polis van de ouders meeliften.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. U bereikt onze klantenservice op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur op telefoonnummer 071 367 04 00.​​​​

De zorgverzekering van de overledene hoeft u niet op te zeggen. We ontvangen het bericht van overlijden via de Basisregistratie Personen (BRP). De zorgverzekering stopt automatisch. U hoeft zich daar geen zorgen over te maken. De premie en eigen risico berekenen we naar verhouding. En we betalen u zo nodig terug. U hoeft hiervoor dus ook niets te doen.

Alleen een aanvullende verzekering of tandartsverzekering
Had de overledene alleen een aanvullende verzekering of tandartsverzekering bij ons? Dan krijgen wij geen melding van de BRP. U kunt de losse aanvullende verzekering of tandverzekering opzeggen via Mijn Zilveren Kruis. U logt in met uw Digid met SMS-controle.

Wijzigen postadres en andere gegevens na overlijden
Wilt u post van ons na het overlijden van de verzekerde liever op ander adres ontvangen? Neem hiervoor contact op met onze klantenservice op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur. En op zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur.​

Wijzigt Zilveren Kruis de premie of de voorwaarden in uw nadeel? Dan kunt u de verzekering tussentijds opzeggen.
Is de wijziging vanuit artikel 11 tot en met 14 van de Zorgverzekeringswet? Dan kunt u niet tussentijds opzeggen.

We laten het u altijd weten als we de polisvoorwaarden wijzigen. Belt u ons gerust als u hierover vragen heeft. Als u opzegt, dan moet u dit doen voordat de wijziging ingaat. 

Per telefoon
071 367 04 00 
maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.


Wilt u zelf iets wijzigen aan uw verzekering?

Ga dan naar de pagina Wijzigen. Vervolgens geeft u gemakkelijk via Mijn Zilveren Kruis of via ons wijzigingsformulier uw wijzigingen door.​​​​​

Als u in militaire dienst gaat, dan moet u uw zorgverzekering opzeggen. Militairen in actieve dienst krijgen een verplichte verzekering via het Ministerie van Defensie. Wij ontvangen uw opzegging automatisch als u bent aangemeld via de Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht (SZVK). U hoeft zelf niet bij ons op te zeggen.​ Wilt u toch liever zelf opzeggen? U zegt uw verzekering per post op.

Schriftelijk opzeggen

Zilveren Kruis Achmea
Postbus 444
2300 AK LEIDEN

Zet u in uw brief:

 • Uw voor- en achternaam
 • Uw adres 
 • Uw telefoonnummer
 • Voor welke verzekerde(n) de opzegging geldt
 • Het relatienummer van uw verzekering
 • Datum van opzegging
 • Reden van opzegging

Let op: geeft u geen datum of reden op? Dan zeggen we uw verzekering op per 1 januari.​​

Als u verzekeringnemer bent, dan kunt u het hele jaar door de zorgverzekering van uw (ex-) partner en kinderen opzeggen. Bent u niet de verzekeringnemer? Dan sluit u een eigen zorgverzekering af bij Zilveren Kruis of een andere maatschappij. Voor uzelf en voor uw kinderen. De overstapservice regelt de rest.

Bel voor persoonlijk advies: 071 367 04 00. Onze medewerkers zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 20.00. ​​​​​​En op zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur.

Als u naar de gevangenis gaat,​ wordt uw basisverzekering stopgezet tijdens de duur van uw detentie. Uw aanvullende verzekeringen worden dan beëindigd. Neem daarvoor contact ​op met onze Klantenservice.​