Thema: Slaap

Zilveren Kruis test gezondheidsapps

Gezondheidsapps. Welke zijn goed, betrouwbaar en makkelijk in gebruik? Om een juiste keuze te maken, laat Zilveren Kruis relevante apps testen door verzekerden. Binnen (zorg)thema's die voor u interessant zijn. Thema 4: apps over slapen.

En de winnaar is...

De app Sleep Better! Op alle onderdelen wordt deze app het hoogst gewaardeerd. Vooral wat betreft de vormgeving laat Sleep Better haar concurrenten ver achter zich.

1. Sleep Better

Omschrijving: De app neemt bewegingen waar tijdens je slaap. Je installeert de app op je telefoon. Voor je gaat slapen, zet je de app aan en houd je de telefoon naast je kussen. Een sensor meet de bewegingen en houdt de kwaliteit van slaap bij. Daar komen weer tips uit om je slaap te verbeteren. Je krijgt inzage in je slaappatroon, maar je kunt ook je dagelijkse gewoonten (effect op je slaappatroon) bijhouden. Net als in een droomdagboek.
Waarom: Geeft inzicht in je slaapritme.
Kosten: Gratis

2. Relax Melodies

Omschrijving: App met rustgevende achtergrondgeluiden om bij in slaap te vallen. Je bepaalt zelf hoe lang je het geluid wilt horen.
Waarom: Helpt bij het inslapen.
Kosten: Gratis

3. Sleep Bot

Omschrijving: Meet bewegingen, analyseert slaappatroon en registreert geluiden tijdens je slaap. Geeft inzicht in het slaappatroon over een langere periode. Inclusief do’s en don’t om rekening mee te houden rond om het slapen.
Waarom: Geeft een duidelijk beeld van het slaappatroon.
Kosten: Gratis


Wij keken naar de behoeften

  • Inzicht te krijgen in het aantal uren slaap. Dit kan een eye-opener zijn, maar ook een verklaring voor andere problemen
  • Inzicht geven in een slaapziekte
  • Inzicht geven dat je best goed slaapt, ondanks dat je af en toe wakker wordt

Wie zijn de testers?

Testers zijn collectief verzekerden via de Rabobank en ABN AMRO ZilverSchild.

Hoe selecteerden we de apps?

We selecteerden 5 apps, die we lieten beoordelen door medisch experts. Zij beoordeelden de apps op inhoud en of de eventuele medische informatie juist is. Uit die apps kozen de testers een top 3.

Download nu de gratis app!

Voor Apple iPhone of iPad met iOS besturingssysteem: downloaden in de App Store.
Voor smartphones en tablets met Android besturingssysteem: downloaden in de Play Store.

Waarop beoordeelden de testers de apps?