Thema: Geheugen

Zilveren Kruis test gezondheidsapps

Gezondheidsapps. Welke zijn goed, betrouwbaar en makkelijk in gebruik? Om een juiste keuze te maken, laat Zilveren Kruis relevante apps testen door verzekerden. Binnen (zorg)thema's die voor u interessant zijn. Thema 3: apps voor het testen en trainen van je geheugen.

En de winnaar is...

De app Memorado kwam op alle onderdelen als beste uit de bus. Vooral de stabiliteit en vormgeving van de app zijn hoog gewaardeerd. Meer dan andere apps voldoet Memorado aan de verwachtingen; meer dan de helft van de testers blijft de app ook na de testperiode gebruiken.

1. Memorado

Omschrijving: Gericht op het trainen van je hersenen met behulp van bijna 20 spellen, op meer dan 570 verschillende niveaus. De games zijn leuk en uitdagend en verbeteren geheugen, concentratie en reactievermogen. Daarnaast worden er ook statistieken bijgehouden. De speler wordt persoonlijk benaderd.
Waarom: De veelzijdigheid. Memorado bevat meerdere spellen, waardoor je automatisch meerdere onderdelen van je geheugen traint.
Kosten: Gratis

2. Wordfeud

Omschrijving: Wie maakt de langste woorden en scoort de meeste punten? Scrabblespel om met vrienden te spelen, of tegen onbekenden.
Waarom: Consolideert en verbetert taalvaardigheid, woordenschat en oplossingsgerichtheid.
Kosten: Gratis

3. Neurocampus

Omschrijving: Spel waarbij de nadruk ligt op rekenvaardigheid. Per ronde krijgt de gebruiker 10 vragen. Bij veel goede antwoorden opent een nieuw level. Hoe hoger je komt, hoe moeilijker het wordt. De app is onderdeel van een soort online community. Meld je je daar aan, dan krijg je toegang tot meer spellen. Anders is level 2 het maximaal haalbare.
Waarom: Een goede breintrainer.
Kosten: Gratis


Wij keken naar de behoeften

Met testjes kun je je geheugen trainen. Leuk voor een keer, maar vaak train je dan alleen maar dat de handigheid van het spelletje en niet je geheugen. Door het gebruik van deze apps, train je echt je brein!

Wie zijn de testers?

Testers zijn collectief verzekerden via de Rabobank en ABN AMRO ZilverSchild.

Hoe selecteerden we de apps?

We selecteerden 5 apps, die we lieten beoordelen door medisch experts. Zij beoordeelden de apps op inhoud en of de eventuele medische informatie juist is. Uit die apps kozen de testers een top 3.

Download nu de gratis app!

Voor Apple iPhone of iPad met iOS besturingssysteem: downloaden in de App Store.
Voor smartphones en tablets met Android besturingssysteem: downloaden in de Play Store.

Waarop beoordeelden de testers de apps? 

Let op: wij maken u alleen maar attent op de apps. Wij hebben de apps niet zelf gebouwd. Daarom zijn we niet aansprakelijk voor het gebruik van de apps, of onze aanbeveling om de apps te gebruiken.

100% vond deze informatie nuttig (gebaseerd op 10 beoordelingen)