Vooraf gespreid betalen eigen risico

Vraag nu aan voor uw eigen risico 2018

Is het eigen risico een groot bedrag voor u? En verwacht u het eigen risico sowieso op te maken? Dan kan het fijn zijn om vooraf gespreid te betalen. U betaalt het eigen risico in 10 termijnen. Het eerste termijnbedrag betaalt u in februari. Ook als u nog geen zorgkosten hebt gemaakt, betaalt u de maandelijkse termijn.

Let op: vooraf gespreid betalen aanvragen voor 2017 is niet meer mogelijk

Video: Uitleg vooraf gespreid betalen eigen risico

 
 

Praat mee op de Community

Premie vergoeding

​Veelgestelde vragen

Heeft u aan het einde van het jaar uw verplicht eigen risico niet volledig gebruikt?

  • U ontvangt eind april in het volgende jaar het te veel betaalde bedrag automatisch terug.

Komen er na april nog rekeningen? Dan ontvangt u hiervan een declaratie-overzicht. Dit bedrag brengen we dan apart in rekening.

Wij schrijven het bedrag af rond de 27ste van elke maand, tussen februari en november. De bedragen ziet u apart van de premie op uw rekeningoverzicht staan.
​Nee, u krijgt hiervan geen bericht. Wel kunt u uw actuele overzicht altijd inzien op Mijn Zilveren Kruis.
De aan- of afmelding gaat altijd in per 1 januari. Meldt u zich aan tussen 1 januari en 1 februari van het nieuwe jaar? Dan gaat gespreid betalen met terugwerkende kracht in. U krijgt een bevestiging van uw aanvraag via e-mail. U blijft ieder jaar gespreid betalen. Tot u aangeeft er mee te willen stoppen. Dit kan tot 1 februari van het nieuwe jaar.
Dit doen we om vreemde afrondingsverschillen te voorkomen. Omdat verzekerden tot 1 februari kunnen overstappen beginnen wij pas 27 februari met incasseren.​​
Natuurlijk blijft die mogelijkheid bestaan. Dit kunt u altijd aanvragen in Mijn Zilveren Kruis bij "Mijn financieel overzicht". Vooraf betalen kan handig zijn als u de kosten voor het eigen risico al vroeg in het jaar verwacht. ​​​
​We stoppen de gespreide betaling als wij een termijn niet kunnen afschrijven.
​Log in in Mijn Zilveren Kruis. Klik  rechts bij ‘Mijn financiële overzicht’ op de link ‘Bekijk financieel overzicht’. Halverwege de pagina klikt u op het tabblad ‘Verwerkte posten’. Hier ziet u de status van uw betalingen.
Mogelijk is het een rekening van afgelopen jaar. Hiervoor kunt u bij ons een betalingsregeling afsluiten. Is de rekening van dit jaar? Dan kunnen wij de rekening niet opnemen in de regeling gespreid betalen. Gespreid betalen van het eigen risico gaat altijd in 10 termijnen van € 38,50. Kiest u toch voor gespreid betalen? Dan betaalt u de losse rekening zelf, naast de termijnen voor het eigen risico. Daardoor betaalt u dus eerst teveel eigen risico. Dit krijgt u pas terug in april van het volgende jaar. 

Is het een hoge rekening? Kies dan niet voor gespreid betalen maar vraag een betalingsregeling​ aan om de rekening in gedeelten te betalen.

89% vond deze informatie nuttig (gebaseerd op 738 beoordelingen)