Vooraf gespreid betalen eigen risico

Vraag het nu aan voor uw eigen risico 2020​

Is het eigen risico een groot bedrag voor u? En verwacht u het sowieso op te maken? Dan kan het fijn zijn om vooraf gespreid te betalen. U kunt zich hiervoor ieder jaar tot 1 februari aanmelden. Meldt u zich na 1 februari aan? Dan gaat het pas een jaar later in.

Hoe werkt vooraf gespreid betalen eigen risico?

U betaalt het eigen risico vooraf in 10 delen tussen februari en november. Meestal schrijven we het bedrag af rond de 27ste van elke maand. De bedragen ziet u apart van de premie op uw rekeningenoverzicht staan. 

Meldt u meer betalende gezinsleden aan? Dan betaalt u ook voor hen ditzelfde bedrag per maand. Het eerste bedrag betaalt u in februari. Ook als u nog geen zorgkosten heeft gemaakt, betaalt u het maandelijkse bedrag.

Wat gebeurt er als ik mijn eigen risico niet geheel opmaak?

Heeft u aan het einde van het jaar uw verplicht eigen risico niet volledig gebruikt? Het te veel betaalde bedrag ontvangt u eind april in het volgende jaar automatisch terug. Behalve als u uw zorgkosten of premie niet betaald heeft. Dan verrekenen we het te veel betaalde verplichte eigen risico hiermee. 

Komen er na april nog rekeningen? Dan ontvangt u hiervan een declaratie-overzicht. Dit bedrag brengen we apart in rekening. Op Mijn Zilveren Kruis kunt u een overzicht van uw eigen risico inzien.

Wilt u uw vooraf gespreid betalen stoppen?

Als u zich heeft aangemeld voor vooraf gespreid betalen, blijft dit ieder jaar doorlopen. Tot u aangeeft ermee te willen stoppen. Dit kan tot 1 februari van het nieuwe jaar. Log in met uw DigiD op Mijn Zilveren Kruis om dit gemakkelijk te stoppen. De aan- en afmelding gaat altijd in per 1 januari. ​​​

89% vond deze informatie nuttig (gebaseerd op 738 beoordelingen)