Vooraf gespreid betalen eigen risico

Vraag het nu aan voor uw eigen risico 2018

Is het eigen risico een groot bedrag voor u? En verwacht u het sowieso op te maken? Dan kan het fijn zijn om vooraf gespreid te betalen. Vraag dit uiterlijk 31 januari aan. U betaalt dan in 10 termijnen het eigen risico vooraf. Het eerste termijnbedrag betaalt u in februari. Ook als u nog geen zorgkosten heeft gemaakt, betaalt u de maandelijkse termijn.

Vooraf gespreid betalen aanvragen voor 2017 is niet meer mogelijk

Wilt u uw vooraf gespreid betalen stoppen?

Log in met uw DigiD op Mijn Zilveren Kruis om dit gemakkelijk te stoppen. Geef het wel uiterlijk 31 december aan ons door.

Praat mee op de Community

Premie vergoeding
 
 
​​

​Veelgestelde vragen

Heeft u aan het einde van het jaar uw verplicht eigen risico niet volledig gebruikt?

  • U ontvangt eind april in het volgende jaar het te veel betaalde bedrag automatisch terug.
  • Heeft u nog openstaande bedragen bij ons? Wij verrekenen het te veel betaalde verplichte eigen risico hiermee.

Komen er na april nog rekeningen? Dan ontvangt u hiervan een declaratie-overzicht. Dit bedrag brengen we dan apart in rekening.​

Wij schrijven het bedrag af rond de 27ste van elke maand, tussen februari en november. De bedragen ziet u apart van de premie op uw rekeningoverzicht staan.
Dit doen we om vreemde afrondingsverschillen te voorkomen. Omdat verzekerden tot 1 februari kunnen overstappen beginnen wij pas 27 februari met incasseren.​​
We stoppen de gespreide betaling als wij een termijn niet kunnen afschrijven. We betalen de betaalde termijnen direct aan u terug. Minus de gemaakte zorgkosten die onder het eigen risico vallen. U krijgt een brief als wij de regeling stoppen. ​
​Log in op Mijn Zilveren Kruis. Klik rechts bij ‘Mijn financiële overzicht’ op de link ‘Bekijk financieel overzicht’. Halverwege de pagina klikt u op het tabblad ‘Verwerkte posten’. Hier ziet u de status van uw betalingen.
Mogelijk is het een rekening van afgelopen jaar. U betaalt deze losse rekening eerst zelf. Ook als u het eigen risico in termijnen betaalt. In dit geval betaalt u te veel eigen risico. Dit krijgt u pas terug in april van het volgende jaar.
 
Is het een hoge rekening? Kies dan voor een betalingsregeling om de rekening in gedeelten te betalen.

89% vond deze informatie nuttig (gebaseerd op 738 beoordelingen)