Betalingsregeling aanvragen

Heeft u een rekening ontvangen?

Bijvoorbeeld voor het eigen risico? Of heeft u een achterstand in het betalen van uw premie? Geen nood aan de man. Regel een betalingsregeling en betaal de rekening in termijnen. Dat kan al bij een bedrag vanaf € 50. U betaalt het bedrag in maximaal 12 termijnen. Een betalingsregeling is gratis.


Dit zijn de regels

  • U betaalt per maand en via automatische incasso. U kunt pas een betalingsregeling online aanvragen als wij al 1 keer van uw rekeningnummer hebben afgeschreven.
  • Wij kunnen afschrijven op de afgesproken datum, anders vervalt de betalingsregeling
  • U heeft geen bedragen openstaan bij derden, zoals een incassobureau
  • Heeft u al een dossier bij een incassobureau? Dan kunt u alleen telefonisch​ een betalingsregeling aanvragen.

Veelgestelde vragen

​​​
Een 2e nota met zorgkosten gekregen? U kunt deze in Mijn Zilveren Kruis​ toevoegen aan uw bestaande betalingsregeling bij ons.​​

Soms is een groot bedrag al in 1 keer afgeschreven. Het bedrag staat dan niet meer in Mijn Zilveren Kruis. U kunt dan alsnog een betalingsregeling aanvragen, door de automatische afschrijving terug te boeken bij uw bank. Dat heet: storneren van uw betaling. Binnen 7 dagen is het bedrag dan weer zichtbaar in Mijn Zilveren Kruis. U kunt dan alsnog een betalingsregeling aanvragen voor dat bedrag.

Vraag de betalingsregeling aan binnen 11 dagen nadat u het geld heeft laten terugboeken door uw bank. Dan sturen wij geen betalingsherinnering.

Belangrijk: heeft u al een betalingsregeling bij ons? Boek dan nooit de automatische afschrijving terug. Uw bestaande betalingsregeling vervalt namelijk als u zelf een afschrijving terugboekt. Neem contact op met ons als u niet kunt betalen.

Heeft u een betaalafspraak met een incassobureau? En heeft u daar al een bedrag van ons openstaan? Dan komt de nieuwe rekening daar bij als u geen actie onderneemt.​

​​