Afschrijfdatum zorgpremie

De 15e, 21e, 24e, 27e voorafgaand aan de maand of de 1e van de maand

Standaard schrijven we de premie rond de 27e voorafgaand aan de maand af. Wilt u liever dat we de premie op een andere datum afschrijven? Dat kan. U past de afschrijfdatum gemakkelijk zelf online aan in Mijn Zilveren Kruis.

Wijzig de afschrijfdatum
U logt veilig in met DigiD en sms-controle of DigiD app. Geen DigiD? Vraag aan.

U krijgt altijd een bevestiging

Op het online formulier dat u invult om de afschrijfdatum te wijzigen, vragen we ook om uw e-mailadres. Op dit e-mailadres krijgt u een bevestiging van de wijziging die u heeft doorgegeven. Verder ontvangt u een nieuw polisblad. Op de achterkant hiervan vindt u ook de nieuwe afschrijfdatum.

Wanneer gaat de nieuwe afschrijfdatum in?

Wij proberen de wijziging in te laten gaan op de datum die u heeft aangegeven. Het kan zijn dat wij het bedrag nog 1 keer op de oude datum afschrijven. Dan gaat de aanpassing bij de volgende afschrijving in.

Veelgestelde vragen

​Wij schrijven zo veel mogelijk af op de afgesproken datum. Soms lukt dat niet. Daar zijn verschillende oorzaken voor.

De afspraken die u heeft gemaakt over de betalingsregeling veranderen niet. De betalingsregeling wordt nog steeds op de datum afgeschreven die wij met u hebben afgesproken. Naast de betalingsregeling wordt ook (maandelijks) uw premie afgeschreven. De datum waarop deze premie wordt afgeschreven verandert wel.

U betaalt de premie aan het incassobureau zoals is afgesproken. Daarnaast schrijven wij (maandelijks) de lopende premie af.

​Het CAK houdt de zorgpremie in op uw salaris/uitkering. Deze afspraken kunt u niet bij ons wijzigen.

Zorgverzekeringslijn.nl kan u helpen met het oplossen van uw betalingsproblemen. Bel Zorgverzekeringslijn.nl met vragen over de algemene verzekeringsplicht, premieplicht of schulden bij de zorgverzekeraar. U belt Zorgverzekeringslijn.nl via het gratis telefoonnummer 0800 64 64 644 tussen 9.00 en 17.00 uur. Of u bezoekt de website www.zorgverzekeringslijn.nl.

​Wij betalen uw declaratie niet eerder uit. Dit staat los van de premiebetaling.