U begrijpt het product

Hoe zorgen wij ervoor dat u onze producten begrijpt?

Het is van groot belang dat u als klant de inhoud van een verzekeringsproduct begrijpt. U moet weten welke verzekering u heeft aangevraagd of afgesloten en wat deze verzekering inhoudt. U moet er bovendien op kunnen vertrouwen dat het product aan uw verwachtingen voldoet. Onder dit prestatiegebied vallen de navolgende normen:

Productwijzers

Het Verbond van Verzekeraars heeft voor de schadeverzekeringen productwijzers gemaakt. De productwijzers geven een beknopt overzicht van de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Bij alle producten waarvoor het Verbond van Verzekeraars een productwijzer gemaakt heeft, hebben wij een productwijzer opgenomen op onze website.

Heldere voorlichting en taalgebruik

Wij schrijven onze teksten zo begrijpelijk en helder mogelijk. Vertrouwd communiceren noemen wij dat. Uw belang staat bij ons centraal.

Wijzer in geldzaken

Wijzer in Geldzaken is een platform waarin ruim veertig organisaties samenwerken met als doel om het financiële inzicht van consumenten te vergroten. Bij onze producten hebben we links opgenomen naar de website Wijzer in geldzaken.

Medische acceptatie en gezondheidsverklaring

De Beter Af Tandarts verzekering met 1 of 2 sterren kunt u direct afsluiten. Kiest u voor de polissen met 3 en 4 sterren, dan stellen we u via de telefoon een aantal vragen over de staat van uw gebit. Als blijkt dat u zeer veel tandzorg nodig heeft, dan kunt u niet voor de polissen met 3 en 4 sterren kiezen. U kunt dan nog wel een polis met 1 of 2 sterren afsluiten.

​​