Fraude via e-mail, telefoon of aan de deur

Phishing is een vorm van fraude. Criminelen ‘vissen’ naar uw persoonlijke gegevens. Bijvoorbeeld naar uw bankrekeningnummer of andere persoonlijke financiële gegevens. Zoals creditcardnummers of wachtwoorden. Vervolgens gebruiken ze die informatie om via uw identiteit geld te stelen.

 Bescherm uzelf tegen phishing

 • Controleer wie de e-mail heeft verstuurd. E-mails van Zilveren Kruis eindigen op @zilverenkruis.nl of @e.zilverenkruis.nl.
 • Controleer het rekeningnummer. Betaal ons alleen op NL 58 INGB 0000 0030 50
 • Blokkeer afzenders die u niet vertrouwt. E-mails waarin gevraagd wordt om uw ervaring over Zilveren Kruis te delen, eindigen op @samr.nl. E-mails waarin Zilveren Kruis andere onderzoeksvragen stelt eindigen op @panel.zilverenkruis.nl.
 • Voer geen persoonlijke informatie in op vreemde websites. Klik niet op een link waar u uw gegevens moet invoeren. Gebruik hiervoor alleen Mijn Z​ilveren Kruis. Sla de link op in uw favorieten.​

  De criminelen gebruiken vaak valse e-mails

  Een phishing e-mail ziet er soms betrouwbaar uit. De criminelen gebruiken bijvoorbeeld het logo van Zilveren Kruis. Of ze schrijven dat het om een groot probleem gaat. Zelden noemen ze u bij naam.

  In phishing e-mails wordt vaak gevraagd om uw persoonlijke informatie

  Soms moet u op een link klikken en uw gegevens invoeren. U wordt dan naar een nep-website gestuurd. Criminelen lezen dan ongemerkt met u mee.

   Geef nooit persoonlijke informatie door

  Wij vragen u nooit om informatie over uw bankrekening, wachtwoorden of pincode. Ook niet om een foto van uw zorgpas. Niet via e-mail en niet via de telefoon. Ook niet op straat of aan de deur. 

Wij maken ons sterk tegen internetcriminaliteit

Onze specialisten pakken internetcriminaliteit hard aan. Bijvoorbeeld door nepsites op te sporen. Onze beveiligingsexperts werken samen met andere verzekeraars en banken. Zo houden we elkaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Uw persoonlijke gegevens beveiligen we met speciale software. En we informeren u als er phishing plaatsvindt. Maar wees zelf ook scherp op verdachte e-mails en telefoontjes.

Heeft u een verdachte e-mail ontvangen van Zilveren Kruis of Achmea?

Of is er iemand bij u aan de deur geweest? Neem dan contact op met onze klantenservice.