​​​​​​​​

Wat gaat u doen in uw vakantie?

Tips en onmisbare informatie voor uw vakantie.
Voor thuisblijvers én reizigers.

 

Vakantie in Nederland

De laatste jaren is ons kikkerlandje ongekend populair. Bijna de helft van al onze reizen vindt plaats in eigen land. Blijft u deze zomer in Nederland? Ook dan is het fijn als u weet waar u zorg kunt vinden. Bijvoorbeeld in de buurt van uw vakantieadres. Dit ziet u eenvoudig in onze Zorgzoeker.

Naar de Zorgzoeker​

Blijft u thuis?

Niet iedereen gaat in de zomer op vakantie. En thuisblijven hoeft helemaal niet saai te zijn. Thuisblijven is het nieuwe reizen. De zomer is het perfecte moment om leuke activiteiten te ondernemen. Als het lekker weer is, kunt u ook buiten leuke dingen doen. Zoals picknicken, fietsen of wandelen. Wat doet u deze zomer? Centraal Beheer heeft tips voor een vakantie thuis.

Naar Centraal Beheer

Verhalen met hart & ziel

De medewerkers van Eurocross werken met hart en ziel om vakantiegangers in nood te helpen. Dat levert spannende, grappige en soms emotionele verhalen op. Zoals het verhaal van Nicole Bootsma, manager van het medisch team: “Er is iedere zomer wel weer een ernstig ziek kind waar mijn advies gevraagd wordt. En die blijven mij altijd bij. Als arts, maar ook als moeder.”

Lees het verhaal van Nicole​

Vakantie in het buitenland


Als u op vakantie in het buitenland gaat, dan is het handig om u goed voor te bereiden.

Controleer voor vertrek bijvoorbeeld of u voldoende bent verzekerd als u zorg nodig heeft op vakantie. 

Heeft u misschien vaccinaties nodig? Mogen uw medicijnen wel mee op reis?

 

Geef nooit zomaar een kopie van uw paspoort

Voorkom fraude met uw identiteitsbewijs. Met uw naam, geboortedatum en burgerservicenummer kan zomaar een lening of een telefoonabonnement worden afgesloten.  Maak daarom een veilige kopie. De Rijksoverheid heeft hier een handige app voor.

​Zorg in het buitenland

Heeft u spoedeisende hulp nodig?

Dan belt u zo snel mogelijk met Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross +31 71 364 12 22. Tip: sla het telefoonnummer van Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross op in uw telefoon. Dan hoeft u niet te zoeken in geval van nood.

Voor iets kleins naar de dokter?

Heeft u een kleine verwonding of heeft u uw enkel verzwikt? U hoeft Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross niet te bellen. U kunt gewoon naar de dokter in het land waar u bent. De kosten declareert u later bij ons. Vraag wel om een nota waarop duidelijk staat beschreven welke zorg of medicijnen u kreeg.
 

De nieuwe  Vakantiedokter-app

Zorgeloos op reis en verzekerd zijn van het juiste medische advies op het moment dat u dit nodig heeft? Het kan binnenkort met de compleet vernieuwde Vakantiedokter.  
 
Chat vanuit uw vakantiebestemming direct met een medisch expert uit Nederland, wanneer het u uitkomt. Stel uw vraag en binnen de openingstijden van de chat krijgt u binnen 25 minuten reactie. Zo kunt u met een gerust hart verder genieten van uw vakantie.