​​​​​​​

Wat doet u deze zomer?

Tips en onmisbare informatie voor de zomervakantie.
Voor thuisblijvers én reizigers.

 

Thuisblijven is het nieuwe reizen

Niet iedereen gaat in de zomer op vakantie. En thuisblijven hoeft helemaal niet saai te zijn. De zomer is het perfecte moment om leuke activiteiten te ondernemen. Ga er bijvoorbeeld een dagje op uit in de omgeving. Als het lekker weer is, kunt u ook buiten leuke dingen doen. Zoals picknicken, fietsen of wandelen. Wat doet u deze zomer?

Vakantie in Nederland

De laatste jaren is ons kikkerlandje ongekend populair. Bijna de helft van al onze reizen vindt plaats in eigen land. Blijft u deze zomer in Nederland? Ook dan is het fijn als u weet waar u zorg kunt vinden. Bijvoorbeeld in de buurt van uw vakantieadres. Dit ziet u eenvoudig in onze Zorgzoeker.

Naar de Zorgzoeker​

Vakantie in het buitenland


Gaat u wél op vakantie naar het buitenland? Dan is het handig om u goed voor te bereiden.

Controleer voor vertrek bijvoorbeeld of u voldoende bent verzekerd als u zorg nodig heeft op vakantie. 

Heeft u misschien vaccinaties nodig? Mogen uw medicijnen wel mee op reis?

 

Geef nooit zomaar een kopie van uw paspoort

Voorkom fraude met uw identiteitsbewijs. Met uw naam, geboortedatum en burgerservicenummer kan zomaar een lening of een telefoonabonnement worden afgesloten.  Maak daarom een veilige kopie. De Rijksoverheid heeft hier een handige app voor.

​Zorg in het buitenland

Heeft u spoedeisende hulp nodig?

Dan belt u zo snel mogelijk met alarmcentrale Eurocross +31 71 364 18 50. Tip: sla het telefoonnummer van Eurocross op in uw telefoon. Dan hoeft u niet te zoeken in geval van nood.

Voor iets kleins naar de dokter?

Heeft u een kleine verwonding of heeft u uw enkel verzwikt? U hoeft alarmcentrale Eurocross Assistance niet te bellen. U kunt gewoon naar de dokter in het land waar u bent. De kosten declareert u later bij ons. Vraag wel om een nota waarop duidelijk staat beschreven welke zorg of medicijnen u kreeg.
 

Twijfelt u: wel of niet naar de dokter?

Dan is de App de Vakantiedokter er voor u: chat vanuit uw vakantiebestemming direct met een medisch expert uit Nederland.