Nieuwsoverzicht

Wijziging WGA waarschijnlijk uitgesteld tot 201723-3-2015

De samenvoeging van de WGA-risico’s voor vast en flexibel personeel wordt waarschijnlijk uitgesteld tot 1 januari 2017. Dit betekent dat er voor u in 2016, bij uitstel, niets wijzigt.

lees meer

Samen met huisartsen aan oplossingen werken23-3-2015

De contractonderhandelingen tussen huisartsen en zorgverzekeraars verliepen dit jaar moeizaam. Dat kwam onder andere door de nieuwe financiering vanaf 1 januari 2015.

lees meer

Mantelzorg en werk vaak lastig te combineren23-3-2015

Mantelzorg en werk zijn vaak lastig te combineren. Het gevolg is een toenemend ziekteverzuim. Betere communicatie kan helpen dit te voorkomen.

lees meer

Diabetes op de werkvloer23-3-2015

Van alle werkende mensen in Nederland heeft 1 op de 50 diabetes. De gevolgen van diabetes voor het werk zijn meestal goed te overzien. De meesten kunnen met hun diabetes prima werken. Soms is het prettig dat collega’s of de leidinggevende weten wat er aan de hand is. Op www.diabeteszorgbeter.nl kunt u een eenvoudig kaartje downloaden met de belangrijkste symptomen van een hypo en hyper.

lees meer

Hoe kan ik mutaties doorgeven?24-2-2015

Geef uw mutaties gemakkelijk in één keer door via e-mail.

lees meer

De Basis Budgetpolis24-2-2015

In de media is veel aandacht voor basisverzekeringen met een beperking op de keuzevrijheid van ziekenhuizen. Het is nu alsnog mogelijk om voor 2015 over te stappen naar de Basis Zeker polis, zodat u een volledige vergoeding krijgt bij alle gecontracteerde ziekenhuizen.

lees meer

Werkkracht bij kanker26-1-2015

Na kanker weer aan het werk? Zeventig procent van de kankerpatiënten geeft aan behoefte te hebben aan professionele ondersteuning. Zilveren Kruis Achmea en Re-turn starten daarom een effectiviteitsmeting naar Werkkracht bij Kanker. Deze interventie ondersteunt werknemer én werkgever in het re-integratietraject. Heeft u werknemers met kanker en wilt u samen het verschil maken?

lees meer

Zilveren Kruis opnieuw beste sportzorgverzekering26-1-2015

De sportpolis van Zilveren Kruis Achmea is door Sportgeneeskunde Nederland verkozen tot beste sportzorgverzekering van Nederland. Het is de zevende keer dat Zilveren Kruis de titel in de wacht sleept.

lees meer

Zwols ROC pioniert met vitaliteitsbeleid21-12-2014

“Wij willen een great place to work en een great place to study realiseren. Zo zorgen we voor gezonde werkplekken en gezonde werknemers met als doel duurzaam inzetbaarheid”, vertelt Esther Post, medewerker Sport-EC en Vitaal Coach bij het Deltion College. “Om dat te bereiken streeft het Deltion College naar een gezondere organisatie met vitale en fitte studenten en medewerkers.”

lees meer

Evers (41) nieuwe directeur Commercie15-12-2014

Jan-Willem Evers (41) is de nieuwe directeur Commercie bij Zilveren Kruis Achmea. Zijn vorige functie was senior manager Verkoop Zakelijk.

lees meer

"Wachtlijsten langdurige zorg op orde"11-12-2014

Het zorgkantoor van Zilveren Kruis heeft de wachtlijsten voor de langdurige zorg geupdate. De conclusie is positief: er zijn geen schrijnende gevallen.

lees meer

Bouwen aan vertrouwen11-12-2014

Het vertouwen van uw medewerkers behouden in tijdens van reorganisatie en crisis? Dat kan. Sjaak Overbeeke, trainer en therapeut voor Leefstijl Training & Coaching (LTC) geeft tips.

lees meer

Werkstress kost miljarden26-11-2014

Veel mensen komen ziek thuis te zitten door stress op de werkvloer. Sterker nog, werkstress is beroepsziekte nummer 1.

lees meer

Omzetten klantgegevens Agis naar Zilveren Kruis geslaagd26-11-2014

Tussen 31 oktober en 4 november zijn ruim 1,1 miljoen Agis-klanten succesvol overgezet naar Zilveren Kruis.

lees meer

Zilveren Kruis beperkt stijging zorgpremie17-11-2014

De premies voor de basisverzekeringen in 2015 blijven bij Zilveren Kruis stabiel met slechts een minimale stijging.

lees meer

Terugblik: NZW bootcamp voor ZZP'ers15-11-2014

Een terugblik op de dynamische bootcamp voor ZZP'ers, georganiseerd in de eerste week van november 2014 door Netwerk Zelfstandig Werkenden (NZW) en Zilveren Kruis. De workshops, sprekers, activiteiten, naborrel en reacties van ZZP'ers komen aan bod.

lees meer

ABN Amro begrijpt goed werkgeverschap13-11-2014

Mensen bewustmaken van een gezonde leefstijl, dat is het doel van het vitaliteitsbeleid van ABN AMRO. Om het aanbod van het programma LEEFVitaal! onder de aandacht te brengen bij medewerkers, organiseerden ze op 30 oktober een vitaliteitsmarkt in het centrum van Rotterdam. Organisator Monique Bosbaan: “We willen middelen aanreiken om mensen gezond en vitaal te houden.”

lees meer

Rabobankmedewerkers meer in balans door mindfulness31-10-2014

Een online training mindfulness leidt tot minder stress, een beter welbevinden en een meer mindful leven. Een pilot bij Rabobank leidde tot zeer positieve resultaten. Zilveren Kruis gaat de training van MyDailyLifestyle opnemen in haar pakket arbeidsgerelateerde zorg.

lees meer

Kabinet versoepelt verlofregelingen29-10-2014

Het kabinet heeft ingestemd met de versoepeling van de Wet arbeid en zorg en de Wet aanpassing arbeidsduur. Dit betekent dat mantelzorgers, zwangere vrouwen en hun partners en pleeg- en adoptieouders sneller ruimer verlof kunnen aanvragen. Ook kan iedere werknemer elk jaar vragen om een andere arbeidsduur.

lees meer

Vragen over uw zorgverzekering? Zilveren Kruis antwoordt28-10-2014

Zilveren Kruis heeft 50 prangende vragen over de zorgverzekering gebundeld. Begeleid door de juiste antwoorden, helpen we de consument op pad in het oerwoud van regelingen. Staat uw vraag er niet bij? Stel ons uw vraag en wij zoeken het antwoord voor u.

lees meer

Ondernemersclub VPB helpt bij mantelzorgbeleid28-10-2014

Mantelzorg faciliteren voor je medewerkers is stap 1, de ondersteuning gestructureerd implementeren in je bedrijfsvoering een tweede. Ondernemersvereniging VPB is er in geslaagd beiden te realiseren, met wat hulp van Zilveren Kruis.

lees meer

Hoe combineer je werk en mantelzorg?28-10-2014

Bij Achmea combineert zo’n 12% van de werknemers hun baan met mantelzorg. Ed de Rochemont is één van hen. We vroegen hem naar zijn ervaringen.

lees meer

"Hard werken houd je alleen vol als je ook gezond leeft"23-10-2014

Steeds meer bedrijven ontdekken het belang van vitale medewerkers. Vitale medewerkers zijn niet alleen productiever, ze verzuimen minder en zijn vaak meer betrokken zijn bij het werk. Ook de medewerker zelf heeft voordelen bij vitaal zijn: minder ziek, werk gemakkelijker kunnen volhouden maar ook voldoende energie en zin in privé- en vrijetijd besteding. Maar hoe zorg je dat medewerkers vitaler worden? HR-directeur David Hulsenbek van Accenture: “De grootste fout is dat je medewerkers even gaat vertellen hoe je gezond moet leven.”

lees meer

Besparen op uw verzuimverzekering?20-10-2014

Heeft u al een verzuimverzekering, maar vraagt u zich af of het goedkoper kan? Wist u dan dat u met een overstap naar Zilveren Kruis veel geld kunt besparen? Wij zoeken het gratis voor u uit middels een geheel vrijblijvende polischeck.

lees meer

'VeerkrachtWijzer' effectief bij reorganisatie7-10-2014

Reorganisatie brengt veel spanningen met zich mee en kan leiden tot verzuim. Zijn mentale programma’s de oplossing? Richta IJntema, promovenda aan de Universiteit Utrecht, onderzocht de effectiviteit van interventieprogramma ‘VeerkrachtWijzer’.

lees meer

Boost uw Zzp-skills op top-event!2-10-2014

Uzelf en uw onderneming versterken? Kom dan naar de Zzp Business Bootcamp op woensdag 5 november 2014, georganiseerd door Zilveren Kruis en Netwerk Zelfstandig Werkenden (NZW).

lees meer

Subsidie voor vitaal houden medewerkers19-9-2014

De overheid biedt werkgevers de mogelijkheid om hun medewerkers gemotiveerd, gezond en langer aan het werk te houden. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken maakt hier 22 miljoen euro voor vrij. De nieuwe ESF-regeling (Europees Sociaal Fonds) gaat in oktober van start.

lees meer

Veranderingen in de zorg 201518-9-2014

Dinsdag 16 september bood minister Dijsselbloem de Miljoenennota aan in de Tweede Kamer. Zoals ieder jaar zijn er veranderingen in de zorg aangekondigd. Zilveren Kruis Achmea heeft de veranderingen voor u op een rij gezet.

lees meer

Zilveren Kruis Achmea en Agis: samen nog sterker voor werkgevers17-9-2014

Hoe tevreden bent u over onze dienstverlening? Deze vraag is dit voorjaar gesteld aan een groot aantal van onze zakelijke klanten.

lees meer

Boest geeft FrieslandCampina enorme boost16-9-2014

Een gezondheidsprogramma aanbieden als vrijwillige optie dat inzet op de meerwaarde voor het individu? Daarmee kan een werkgever prima aankomen bij zijn werknemers. Precies dit is wat FrieslandCampina deed, in de vorm van een pilot onder de naam Boest. Die smaakt naar meer.

lees meer

NZW en Zilveren Kruis in de bres voor ZZP'er1-9-2014

Het Netwerk Zelfstandig Werkenden (NZW) en Zilveren Kruis Achmea pleiten bij het ministerie van Sociale Zaken voor versterking van de positie van zelfstandige professionals. Een interview met Reinier Castelein, oprichter van de NZW.

lees meer

"Een gebakje, mag dat wel van Petra?"11-8-2014

Als de gezondheidscoach in een bedrijf is ingeburgerd, dan weet je dat gezondheidsmanagement serieus wordt genomen. Rouveen Kaasspecialiteiten uit Overijssel is zo'n onderneming.

lees meer

"Wij staan heel dicht bij ons personeel"10-8-2014

Bij logisitiek bedrijf Tielbeke gaat hoge kwaliteit van dienstverlening hand in hand met collegialiteit. Als het aankomt op effectief gezondheidsbeleid, is een lange-termijnrelatie met je medewerkers onontbeerlijk. "“Goed voor onze mensen zorgen is onze plicht."

lees meer

"De mens achter de medewerker centraal"9-8-2014

Bad Hesselingen in Meppel heeft 29 medewerkers, en een sterke regionale functie. "De laatste jaren ligt ons verzuimpercentage laag, tussen de 1,4 en 1,7 procent. Dat was ooit wel anders."

lees meer

Kansrijke uitdaging voor diabetici21-7-2014

Heeft u binnen uw bedrijf medewerkers met diabetes type 2 of mogelijk type 1? Dan kunnen zij hun leven een mooie wending geven met de vrijwillige Diabetes Challenge. Onder begeleiding van professionals werken deelnemers in 3 maanden naar een gezondheidsdoel. Deelname is kosteloos.

lees meer

Samen werken aan duurzame inzetbaarheid18-7-2014

Hoe houd ik mijn medewerkers duurzaam inzetbaar? Het is een vraag die bij veel bedrijven speelt. Reden voor Matti Paulissen van Zilveren Kruis Achmea en Joost Mulders van werkgeversvereniging WENb, om de handen ineen te slaan. Samen met een aantal bedrijven in de sector kijken zij hoe ze duurzame inzetbaarheid vorm kunnen geven.

lees meer

Switch naar AOV Zilveren Kruis loont vaak16-7-2014

Wanneer u een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heeft afgesloten bij een andere verzekeraar, is overstappen naar Zilveren Kruis bijna altijd een lucratief alternatief. De eerste 3 jaar houdt u een interessante instroomkorting. En opzeggen bij uw huidige verzekeraar kan al na verloop van het eerste contractjaar. Laat ons gratis uw polis checken en zie zelf hoeveel u bespaart.

lees meer

Uw verzuimverzekering onder de loep15-7-2014

Als u een verzuimverzekering heeft, kan het veel kosten schelen om de polis door te lichten. Zo komt u er meteen achter of de dekking nog optimaal is. Hoe? Laat ons uw polis checken!

lees meer

Simpele ingreep veel goedkoper bij huisarts14-7-2014

Vanaf nu is online in te zien hoeveel een ziekenhuisbehandeling precies kost. Handig, want tienduizenden patiënten laten zich nog altijd voor wissewasjes in het ziekenhuis behandelen. De rekening achteraf is vaak een aanslag op het toch al hoge eigen risico van 360 euro. En waarom? Diezelfde zorg is bij de huisarts soms wel tien keer zo goedkoop, én bovendien vrij van eigen risico.

lees meer

Kankerpatiënt gebaat bij nieuw digitaal hulpmiddel7-7-2014

Het Maasstad Ziekenhuis, Zilveren Kruis Achmea en Stichting OOK willen de levenskwaliteit van kankerpatiënten verbeteren. Met de lancering van het online hulpmiddel OOK Wijzer is een nieuwe vorm van begeleiding gestart.

lees meer

App de Vakantiedokter!4-7-2014

De Vakantiedokter is een nieuwe service voor op reis, waarmee Zilveren Kruis u bijstaat met raad en daad. Via de handige app vraagt u eenvoudig advies aan bij een Nederlandse medisch expert.

lees meer

CBS: Nog nooit zo weinig ziekteverzuim1-7-2014

Het ziekteverzuim van werknemers in Nederland blijft afnemen. Met 3,9% - 39 zieken per 1000 medewerkers - was dat percentage in 2013 zelfs het laagste in 18 jaar.

lees meer

Spoedeisende zorg in het buitenland22-6-2014

Als u in het buitenland iets overkomt, geeft de European Health Insurance Card (EHIC) in veel landen recht op spoedeisende hulp. In sommige landen wordt de EHIC niet erkend: dan is een E111-formulier vaak noodzakelijk. De EHIC en E111 nader verklaard.

lees meer

Ziek van het werk12-6-2014

Een werknemer zonder plezier in zijn werk, presteert minder goed. En de kans op een burn-out is groot. Dat kan leiden tot onnodig lang verzuim, wat weer financiële risico’s met zich meebrengt. Er bestaat een wetenschappelijke methode die werkt: klinische arbeidsgeneeskunde. En dat is nu ook bewezen.

lees meer

Preventie loont bij Fontys5-6-2014

Als een medewerker van Fontys werkgerelateerde klachten heeft, worden deze niet gesignaleerd niet de bedrijfsarts maar door leidinggevenden. Het aantal preventieve ingrepen is hierdoor gestegen. En dat levert direct betere arbeidsomstandigheden op.

lees meer

Persoonlijk zorgrapport2-6-2014

Uw werknemer na ziekte sneller weer fit op de werkvloer? Zilveren Kruis heeft expertise in huis om hier gericht bij te helpen: het persoonlijk zorgrapport helpt snel op weg naar de juiste zorg. Onze persoonlijke zorgbemiddelaars kunnen een vergelijkingsrapport opstellen, waarin we ziekenhuiszorg naast elkaar leggen. Zo selecteren we de beste zorg, op maat voor uw werknemer.

lees meer

VNG prijst klantvriendelijkheid Zilveren Kruis27-5-2014

VNG-werknemers zijn goed te spreken over het contact met Zilveren Kruis. Vooral de klantvriendelijkheid wordt hoog gewaardeerd, met een 8.2. Dat blijkt uit onderzoek van GfK Intomart over de maand april.

lees meer

Onderverzekerd op reis? Liever niet.25-5-2014

Nederlanders staan over het algemeen bekend als oververzekerd. Maar als het op de reisverzekering aankomt, bestaat er veel onduidelijkheid. Eén van de belangrijkste vragen blijft: worden medische kosten in het buitenland nu wel of niet gedekt?

lees meer

De katalysator van geluk20-5-2014

Een interview met Gery Groen, algemeen directeur van het Leidse consultantsbedrijf CiEP, over het actief nastreven van duurzame inzetbaarheid binnen haar bedrijf. Het levert onder meer verbluffend laag verzuim op, en blije, gezonde medewerkers.

lees meer

'Geef zzp'ers een eigen sector'19-5-2014

Achmea, vakbond de Unie en het Netwerk Zelfstandig Werkenden pleiten in een open brief aan minister Asscher voor de erkenning van een aparte sector voor zelfstandigen. Dit zou tal van belangrijke zaken die nu slecht zijn geregeld, gemakkelijker moeten maken.

lees meer

Meer online zorggemak voor senioren Unie KBO16-5-2014

Koningin Maxima zag op een werkbezoek hoe KBO-vrijwilligers senioren online op weg helpen naar meer online zorggemak. Hoe? Via een voorgeprogrammeerde iPad.

lees meer

ZZP’er zijn = iedere dag een topprestatie leveren16-5-2014

Op 15 mei 2014 kwamen 60 ZZP’ers in Utrecht bijeen voor de eerste ZZP Netwerkrun, georganiseerd door Zilveren Kruis en het Netwerk Zelfstandig Werkenden. Wat leverde dat de zelfstandigen op?

lees meer

Best Doctors: als je blijft zitten met medische vragen5-5-2014

Verzekerden van Zilveren Kruis hebben naast de mogelijkheid van een second opinion uit de basisverzekering, nu ook de keuze voor een second opinion door Best Doctors (een netwerk van internationale medisch specialisten).

lees meer

Bedrijfssport: zo geeft u net dat laatste zetje30-4-2014

Lager ziekteverzuim, hogere productiviteit en betere arbeidsmotivatie: dat bewegen gezond is weten we allemaal. Toch hebben veel medewerkers net dat laatste zetje nodig. Zilveren Kruis ontwikkelde daarom speciale sportprogramma’s die werkgevers hun personeel kunnen aanbieden.

lees meer

Best practice: Voerman International17-4-2014

Door te investeren in duurzame inzetbaarheid van medewerkers kunnen bedrijven zelfs in crisistijd blijven groeien. Om ook het MKB hier bewust van te maken is, in opdracht van de overheid, Actieplan Gezond Bedrijf opgezet. Het actieplan heeft vijftien best practices geselecteerd die slim en gezond bedrijf voeren. Eén van deze bedrijven is verhuisbedrijf Voerman International.

lees meer

Welk plan voor later past bij jou?17-4-2014

Om ZZP’ers bewust te maken van 'later' werden ze dinsdagavond 15 april meegenomen in hun eigen wereld tijdens het seminar ZZP & LATER, georganiseerd door onder andere Achmea.

lees meer

Twee derde van ZZP'ers heeft geen arbeidsongeschikheidsverzekering9-4-2014

36% van de zelfstandigen zonder personeel in het bezit is van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Dit betekent dat bijna twee derde er geen heeft.

lees meer

Verzuim Steunpunt houdt kosten in de hand4-3-2014

MKB’ers in de agrarische sector hebben met hun smalle marges alle reden om de verzuimkosten in de hand te houden. Frugi Venta Fruittrade, de brancheorganisatie voor ondernemers in groenten en fruit, ging een samenwerking aan met Zilveren Kruis Achmea en richtte een Verzuimsteunpunt op.

lees meer

Noodzaak gezond ondernemen neemt toe15-11-2013

Gezond ondernemen is van levensbelang voor een goede bedrijfsvoering. 53% van de werknemers vindt dat de werkgever te weinig doet om werknemers gezond te houden, blijkt uit onderzoek van Motivaction, in opdracht van Zilveren Kruis. Wat kunt u doen om die noodzakelijke verbeterslag te maken?

lees meer

Was deze informatie nuttig voor u?    Ja    Nee