Innovatie en kwaliteit

Wij zetten ons in voor innovatie in de zorg en investeren daar ook in. Met talloze partners zoeken we oplossingen buiten de gebaande paden. 

Gebruikmaken van patiëntervaringen

Zilveren Kruis Achmea werkt hard aan het verbeteren van de gezondheidszorg. Samen met zorgaanbieders, patiëntenverenigingen en andere partijen willen we de zorg zo goed mogelijk organiseren. De ervaringen van onze klanten meten we met CQ-Index vragenlijsten.

De beste zorg voor onze verzekerden

Graag willen wij de beste zorg voor u inkopen en ons onderscheiden op kwaliteit en niet op prijs. Goede kwaliteit en een lagere prijs gaan prima samen. Achmea maakt hiervoor bij onze zorginkoop goede afspraken met zorgaanbieders.

Onderzoek naar uw ervaring met de zorg

Zilveren Kruis Achmea vindt het belangrijk om te weten wat uw ervaringen zijn met de zorg en met zorgverleners. We willen graag weten wat u vond van de service tijdens uw ziekenhuisopname. Hoe wordt u bejegend door uw huisarts? Krijgt u voldoende informatie over de bijwerkingen van medicijnen? Het antwoord willen we graag weten.

Onze visie op de kwaliteit van zorg

Onze kennis en kunde over kwaliteitsinformatie willen wij graag delen met onze verzekerden. Zo zijn wij via onze zorgbemiddeling bijvoorbeeld steeds beter in staat om u voor bepaalde ingrepen op kwalitatief goede zorginstellingen te wijzen. Wij vinden dat u inzicht moet hebben in kwaliteitsinformatie van een zorginstelling en een behandelaar. Het moet voor u duidelijk zijn waar u de beste kwaliteit krijgt, zodat u zelf een bewuste keuze kunt maken. Dit noemen wij 'de patiënt aan het stuur'.