SIMpill

SIMpill verbetert de kwaliteit van leven én beheerst de zorgkosten. Daarom steunt Zilveren Kruis Achmea dit initiatief.

Verkeerd medicijngebruik

Tussen de 30 en 60% van de medicijngebruikers neemt de medicijnen niet op tijd in. Dit kan ertoe leiden dat patiënten bijwerkingen krijgen, het medicijn niet meer aanslaat en zelfs dat de hele therapie voor niets is geweest. Dit is niet in het belang van de patiënt en bovendien een verspilling van zorguitgaven.

Innovatie en kwaliteit - Partners - Zilveren Kruis

Technologisch medicijndoosje

In april 2007 is Zilveren Kruis Achmea met farmaceut Boehringer Ingelheim en SIMpill Nederland een pilot gestart, waarbij dertig HIV-patiënten een SIMpill-medicijndoosje in gebruik hebben genomen. SIMpill is een technologisch medicijndoosje dat de medicijngebruiker een SMS stuurt als die het doosje niet op tijd opent. Het zorgt ervoor dat patiënten hun therapie trouw blijven volgen. 

Innovatie

Dit is het eerste herinneringssysteem voor medicijngebruik dat op dit moment op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. Via SIMpill heeft ook de arts of verpleegkundige zicht op de medicijninname van de patiënt; die kan online worden gevolgd. Wij beschouwen SIMpill als een innovatie op het gebied van zorg in combinatie met ICT, waar wij graag in investeren.