Bezoek aan de tandarts

U gaat naar een tandarts of tandheelkundige. Wat kunt u dan verwachten? Hieronder staat alles voor u op een rijtje zodat u weet waar u aan toe bent en waar u recht op heeft.

Uw tandheelkundige stelt een behandelplan voor u op. Kijkt u om te weten of u recht heeft op een vergoeding in ons vergoedingenoverzicht  met het zoekwoord 'tandarts'. Want voor sommige behandelingen gelden bepaalde voorwaarden. Mogelijk moet uw tandheelkundige toestemming aanvragen bij Zilveren Kruis. En ook zijn er bijzondere gevallen voor tandheelkundige zorg: bijvoorbeeld zorg voor verstandelijk en/of lichamelijke gehandicapten en angstpatiënten. Lees daarom altijd de polisvoorwaarden.

Hoe weet u wat u vergoed krijgt?

U kunt bij uw tandarts de tarieven per behandeling opvragen. Dit kunt u dan vergelijken met onze bedragen in onze rekentool.

Registratiecodes

Uw tandheelkundige registreert de codes van de behandelingen. V-codes staan bijvoorbeeld voor vullingen en R-codes voor kronen en bruggen. Voor verschillende codes gelden ook verschillende vergoedingen.

De nota: natura of restitutie?

Het behandelplan is afgerond en u krijgt de nota. Hoe kunt u de tandarts declareren?

Wij hebben met de meeste tandheelkundigen afspraken gemaakt over de betaling van uw nota. Deze tandheelkundigen dienen de nota rechtstreeks bij ons in: dit wordt ‘natura’ genoemd. Vervolgens betalen wij deze nota direct aan de tandheelkundige uit. U ontvangt slechts een nota van de eigen bijdrage (indien van toepassing). Het enige wat u hoeft te doen is uw polisblad en/of de Zilveren Kruis Achmea Zorgpas te laten zien bij de tandheelkundige, en het is geregeld.

Als wij geen afspraak over de betaling van de nota met uw tandheelkundige hebben gemaakt, dan kunt u zelf de originele nota naar ons toesturen: dit wordt 'restitutie' genoemd. Lees meer over declareren.

Eigen risico of eigen bijdrage?

Voor de Tandartsverzekering geldt geen eigen risico. De premies voor de Beter Af Tandartspolis zijn afhankelijk van het aantal sterren dat u kiest.

De totale maximale vergoeding hangt af van uw pakket. Zijn de gemaakte kosten hoger dan deze maximale vergoeding, dan zijn de kosten voor uw eigen rekening.