Doorlopende reisverzekering - Zilveren Kruis Achmea

Doorlopende reisverzekering

al vanaf € 26,93 het hele jaar verzekerd op reis

Onze doorlopende reisverzekering is handig als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat, bijvoorbeeld op wintersport, zomervakantie en af en toe een weekendje weg.

Zorgeloos op wintersport? Lees dan Hoe bent u verzekerd op wintersport? U vindt daar ook de antwoorden op de meestgestelde vragen over wintersport.

U kunt kiezen uit een basispakket en een uitgebreid pakket. Deze reisverzekeringen sluiten perfect aan op onze zorgverzekering. Zo bent u nooit dubbel verzekerd voor uw ziektekosten. Onze extra pakketten bieden uitgebreide dekking rondom zakenreizen, pechhulp en medische kosten. Wij verzekeren een reis van maximaal 180 dagen.

Kies het BasisPakket dat het beste bij u past

Met de Doorlopende Reisverzekering van Zilveren Kruis kunt u kiezen uit twee pakketten:

  • Voordeel BasisPakket
  • Uitgebreide BasisPakket

De BasisPakketten kunt u eventueel uitbreiden door te kiezen voor (een van de) aanvullende dekkingen.

Het Voordeel BasisPakket

Bagagedekking

Met het Voordeel BasisPakket is uw bagage verzekerd tegen diefstal, verlies, vermissing of beschadiging tot maximaal € 3.500,- per verzekerde per reis. Er geldt geen eigen risico per gebeurtenis. Uw geld en cheques zijn tot maximaal € 250,- per polis meeverzekerd in de bagagedekking.

Personenhulp

Tijdens de vakantie ziek worden of betrokken raken bij een ongeval is al vervelend genoeg. Eén telefoontje naar Eurocross Assistance en u bent verzekerd van de benodigde hulpverlening.

Ook gemaakte reis- of verblijfkosten bij ziekte of ongeval worden vergoed. Als u uw vakantie plotseling moet afbreken wegens ziekte of overlijden van een familielid in de 1e of 2e graad of

iemand waar u veel om geeft, dan worden de extra kosten die daaruit voortvloeien vergoed. Eurocross Assistance regelt de terugreis voor u, zodat u zo snel mogelijk weer thuis bent.

Sportdekking

Gaat u tijdens uw vakantie een sport beoefenen zoals bijvoorbeeld duiken, skiën, bergbeklimmen of parachute-springen, dan hoeft u geen toeslag op de premie te betalen. Deze sporten zijn standaard opgenomen in het Voordeel BasisPakket

Het Uitgebreide BasisPakket

Het basispakket uitgebreid met de volgende pakketten:

Ongevallen

Als een van de verzekerden tijdens de vakantie een ongeval krijgt dat blijvende invaliditeit of overlijden tot gevolg heeft, biedt Zilveren Kruis een ruime uitkering. De exacte bedragen vindt u in het vergoedingenoverzicht.

Rechtsbijstand (Europa)

Als zich tijdens uw reis een gebeurtenis voordoet waardoor een juridisch probleem ontstaat, kunt u aanspraak maken op rechtsbijstand. Vanuit het Uitgebreide BasisPakket bent u verzekerd voor de kosten van verhaal- en contractrechtsbijstand. Daarnaast schieten wij waarborgsommen voor.

Vervangend vervoer

Gaat uw auto onverwacht kapot en kan die niet binnen 2 werkdagen gerepareerd worden, dan kunt u toch uw reis voortzetten. Eurocross Assistance regelt vervangend vervoer voor u. Raakt uw caravan door een botsing total loss, dan bent u vanuit het Uitgebreide BasisPakket verzekerd voor de extra verblijfskosten.

Extra aanvullende pakketten

Wilt u ook tijdens een zakenreis goed verzekerd zijn? Sluit dan het pakket voor een zakenreis af. Daarnaast bieden we een pakket met pechhulp. Als uw auto tijdens uw vakantie kapotgaat regelt de alarmcentrale Eurocross Assistance de reparatie.

Met het pakket medische kosten krijgt u een aanvullende dekking in gevallen waarin de zorgverzekering niet voorziet.

Gaat u vaker per jaar op vakantie, dan is het interessant om een Doorlopende Annuleringsverzekering af te sluiten. Dit is alleen mogelijk in combinatie met een Doorlopende Reisverzekering.  

Als uw vakantie onverwacht niet kan doorgaan of voortijdig moet worden afgebroken, is dat vaak een grote teleurstelling. Met een Doorlopende Annuleringsverzekering bent u verzekerd tegen het financiële risico in een dergelijk situatie. De Annuleringsverzekering moet u dan wel binnen 14 dagen na het boeken van de reis afgesloten hebben. Is de reis al geboekt en is de boekingsdatum ouder dan 14 dagen? Dan is die reis niet verzekerd op de Annuleringsverzekering. U kunt wel een Doorlopende Annuleringsverzekering afsluiten voor reizen die u in de toekomst boekt.

U kunt kiezen voor de verzekerde bedragen € 800,-, € 1.600,-,  € 3.200,- of € 4.800,- per reis. De premie is afhankelijk van het gekozen verzekerde bedrag.

Doorlopende reisverzekering afsluiten

Veelgestelde vragen Doorlopende reisverzekering

[ss=Intro]De volgende landen vallen volgens onze polisvoorwaarden onder 'Europadekking'. [/ss=Intro]

Algerije, Albanië, Armenië, De Azoren, Belearen (Menorca, Mallorca, Ibiza), Slovenië, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Canarische Eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Georgie, Hongarije, Ierland, IJsland, Israel, Italië, Kaliningrad (Rusland), Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Nederland, Noord-Ierland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (ten westen van Moskou). Moskou zelf (en verder ten oosten) is Werelddekking, Sardinië, Schotland, Servië, Slowakije, Spanje, Syrie, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Wales, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland.

Spoedeisende medische zorg

Vanuit de basisverzekering betalen wij tot maximaal 100% van het Nederlandse tarief. Zijn de kosten hoger? Heeft u een aanvullende zorgverzekering met minimaal 1 ster, dan wordt het verschil betaald vanuit de aanvullende zorgverzekering. Heeft u geen aanvullende zorgverzekering? Sluit u dan de Module Medische Kosten af op de Doorlopende Reisverzekering. Dan worden de kosten die niet worden betaald vanuit de basisverzekering, betaalt vanuit de Module Medische Kosten op uw Doorlopende Reisverzekering.

Let op: Het verplicht en/of vrijwillig eigen risico wat geldt op uw basisverzekering betalen wij ook niet uit de Medische Module op uw Doorlopende Reisverzekering.

Nee, u heeft geen aparte pas nodig. Wij versturen geen pasjes voor uw reisverzekering. Mocht er iets met u gebeuren op reis, dan kunt u contact op te nemen met alarmcentrale Eurocross Assistance. Ze zijn bereikbaar onder: Telefoon + 31 71 364 18 50.

Vergeet niet uw zorgpas mee te nemen als u naar het buitenland gaat. Deze pas is vrijwel overal ter wereld uw bewijs van verzekering.

Reisbewijs
Print zelf hier uw reisbewijs uit. Op dit pasje staan belangrijke telefoonnummers. Wij versturen geen pasjes voor uw reisverzekering. Vergeet niet uw zorgpas mee te nemen als u naar het buitenland gaat. Deze pas is vrijwel overal ter wereld uw bewijs van uw zorgverzekering.

Het E111-formulier wordt afgegeven door uw zorgverzekering. U kunt het E111-formulier online aanvragen